Vizier op volleybal

 

WK: Jubelstemming bij Oranje na stunt

VoV, 16-09-2017. 7:20 uur. De Nederlandse  mannenploeg deed poule B van het WK op de grondvesten trillen door titelfavoriet Brazilië met een 3-1 nederlaag naar het hotel terug te sturen. Deze stuntzege kwam via de setstanden 21-25, 25-20, 25-20 en 25-21 tot stand en wie het gezien heeft kan bevestigen dat er helemaal niets mis is met de manier waarop Oranje deze standen op het scorebord kreeg.

Gido Vermeulen: “Het was een wel heel bijzonder duel, we verrasten de Brazilianen met een niet door hen verwachte basiszeven en dat team speelde onvoorstelbaar goed. Een historische zege, Oranje won voor het laatst van Brazilië op het WK, meer dan een halve eeuw geleden. Onze blijdschap kan niet op, we kunnen het nog steeds niet geloven”

Nimir Abdelaziz: “Uiteraard was de afloop een geweldige verrassing voor ons, want Brazilië is wel de Olympisch kampioen. We wilden natuurlijk een goed niveau neerzetten, maar we hadden niet verwacht dat we dit niveau konden halen. We kunnen alleen maar trots op deze prestatie zijn, want morgen is er weer een dag, dan staat de volgende gigant tegenover ons”

Maarten Van Garderen: “Het was de mooiste zege die ik als volleyballer heb meegemaakt. We zijn al enige tijd samen deze zomer en kenden ups en downs, maar nu zijn we eindelijk op het WK aangekomen en wonnen we van de Olympisch kampioen. We kregen veel kritiek vorig jaar, Nederland zou niet goed meer zijn, maar dat hebben we nu met deze zege wel gelogenstraft.

Het klopt dat we vaak onder de maat presteerden, maar ik ben heel erg blij dat we nu hebben laten zien wat we kunnen. Na het laatste punt dacht ik “Is het echt waar?” Op zo’n moment kun je bijna niet geloven dat je gewonnen hebt, vooral omdat Brazilië aan de andere kant van het net stond. Waarom zouden we dat tegen Frankrijk niet nog eens kunnen herhalen, akkoord als Frankrijk beter is verdienen ze te winnen, maar dat moeten ze dan maar eerst bewijzen. Ik verwacht opnieuw een mooi volleybalgevecht.”

Teamcaptain Bruno Mossa Rezende van Brazilië: “Allereerst wil ik Nederland feliciteren met de zege, ze speelden op bepaalde onderdelen van het spel gewoon beter dan wij, vooral verdedigend. En ze hadden meer geduld bij moeilijke spelmomenten. Ze serveerden agressief en verdienden de winst. Een favorietenrol voor de wedstrijd is niet voldoende om te winnen, je moet de wedstrijd dan nog wel spelen en die favorietenrol waarmaken. Dat hebben wij dus niet gedaan. We gaan ons nu richten op de volgende wedstrijd, Canada is dan de tegenstander.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.