Vizier op volleybal

 

WK: Tegenstanders in de ‘Round of 32’ (v)

VoV, 03-07-2019. 5:41 uur. De aan het WK in Hamburg deelnemende Nederlandse beach duo’s overleefden alle drie de poulefase.  Vandaag komen de damesduo’s in actie voor de eerste eliminatieronde, de zogenaamde ‘Round of 32’, waaraan zoals de naam het zegt nog 32 teams deelnemen. Vanaf nu betekent verliezen uitschakeling, einde toernooi.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink moeten het opnemen tegen Kelley Larsen en Emely Stockmann uit de USA. Dit duo werd met twee zeges derde in poule J en behoorde tot de vier beste nummers drie, hetgeen hen de volgende ronde opleverde. Ze wonnen van het Braziliaanse duo Maria Antonelli / Carol en een duo uit Nigeria en verloren van Kozuch / Ludwig uit Duitsland. De wedstrijd staat voor vanmiddag 13:00 uur gepland op court 3.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel treffen op het Duitse duo Bieneck / Schneider. Ze spelen om 17:00 uur op Court 2. De Duitse dames werden derde in poule D met één zege en twee nederlagen. In Hamburg tegen Duitsland is natuurlijk altijd een uitdaging omdat de thuisspelende teams op massale steun van de fans kunnen rekenen.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen werden tweede in poule F en plaatsten daarmee rechtstreeks voor de ‘Round of 32’. Bij de mannen zijn nog niet alle poulewedstrijden en ook de ‘lucky losers’ ronde nog niet gespeeld en is dus ook nog niet bekend welke teams er zich voor de eerste eliminatie ronde geplaatst hebben. Die staat overigens voor morgen op het programma.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.