WK U19: Beide NL-duo’s bij laatste zestien

VoV, 09-12-2021. 7:18 uur. Bij het WK U19 in Thailand heeft het NL-duo Versteegen/ Sengers vannacht een prima resultaat geboekt tegen het Duitse duo Just/ Lorenz. Zij wonnen via de tiebreak met 2-1. Het was hun derde poulezege en dit betekende dat zij als koploper van poule E afsloten en dus rechtstreeks doorgaan naar de laatste zestien van dit WK U19.

In de eerste set hadden Versteegen/ Sengers met 21-13 een prima begin van de wedstrijd. De tweede doorgang ging maar nipt met 19-21 verloren, maar in de derde en beslissende set herhaalden ze de forse winst uit de eerste set. Het werd 15-10 en dus 2-1.

Het duo Poiesz/ Piersma speelde vanmorgen vroeg in de tussenronde voor een plaats bij de laatste zestien. Na hun verlies van gisteren tegen een Italiaans duo waren ze als tweede geëindigd in de poule en moesten ze via deze KO ronde proberen in het toernooi te blijven. Tegenstanders waren Lea Toschini/ Leona Kernen uit Zwitserland, dat als zevende geplaatst is.

De Nederlandse beach talenten rekenden in de eerste set in vlot tempo af met hun Zwitserse tegenstanders. De wedstrijd begon later dan gepland en het leek alsof Poiesz/ Piersma de achterstand in tijd wilden inhalen zodat de organisatie op schema verder kon met het toernooi. Poiesz verdedigde weer sterk, Piersma stond aan het net de aanvallen vlot af te ronden. Met een snelle 21-13 legden ze de druk om te moeten winnen in de volgende set bij Toschini/ Kernen neer.

Maar het NL-duo gaf ook in de tweede set niets zomaar weg. Opnieuw pakten ze na 3-3 een snelle 5-3 en 7-4 voorsprong die ze halverwege de set (11-6) tot een handvol punten hadden uitgebouwd. Dat bleven er vooreerst een handvol (13-8) tot aan de technische time out. Na die verplichte pauze kwam Zwitserland terug naar een verschil van twee punten (15-13) en vocht voor een beslissende derde set. De side out scores hielden het verschil op twee punten (16-14, 17-15). Het Nederlandse breakpoint op 18-16 gaf iets meer lucht, waarna de 2-0 winst via 21-17 werd binnengehaald.