Vizier op volleybal

 

WK U19 en Klagenfurt: Beachen op zaterdag

00DaalderopvanDriel

VoV, 30-07-2016. 4:52 uur. Voordat we naar het beachvolleybal van vandaag in Klagenfurt en Larnaka op Cyprus gaan willen we u nog eerst informeren over de afloop van een partij van de vrijdag. Namelijk de laatste poulewedstrijd van het mannen duo Mees Blom – Ricardo Termoshuizen bij het WK U19. Zij hadden gisteren de moeilijke opgave om tegen het Duitse duo Sievers – Winter, de ongeslagen koplopers in hun poule, een plaats in de eliminatieronde proberen veilig te stellen. Dat lukte helaas niet, met 17-21 en 14-21 werd de derde wedstrijd in successie verloren,  hetgeen uitschakeling betekent voor dit Nederlandse duo.

Vervolg WK U19:

Nika Daalderop en Mexime van Driel wisten zich via drie overwinningen in de poule rechtstreeks voor de achtste finale te plaatsen. Ze komen pas vanmiddag in actie tegen de winnaars uit de KO ronde tussen het Duitse duo Vieman – Günther vs Morgan – Lovsin uit Slovenië.

Vervolg Klagenfurt:

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst, die vandaag in actie zouden komen in de eerste eliminatieronde, hebben zich uit voorzorg teruggetrokken vanwege een lichte blessure bij Nummerdor. Zij eindigden als derde in poule F na een overwinning en twee nipte nederlagen. De Nederlanders zouden het vandaag moeten opnemen tegen de Duitsers Erdmann – Windscheif, maar besloten zich terug te trekken. Nummerdor kampte na de poulewedstrijden met lichte kniepijn, en besloot in overleg met de medische staf geen onnodig risico te nemen.

Brouwer – Meeuwsen  werden eerste in hun poule. Twee zeges in het zand behaald en één omdat de Polen Kadziola – Szalankiewicz zich terug trokken waren goed voor rechtstreekse plaatsing bij de laatste zestien. Vandaag speelt het BTN topduo, dat als eerste geplaatst is in Klagenfurt,  in de achtste finale tegen de Brazilianen Ricardo en Andre. Hun wedstrijd staat om 13:00 uur gepland.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.