WK U21: Duo Poiesz/ Piersma via poulewinst naar KO-fase

VoV, 09-11-2023. 10:47 uur. Bij het WK U21 in Thailand heeft het duo Desy Poiesz/ Brecht Piersma vanmorgen de derde wedstrijd in hun poule gewonnen. Met twee zeges en één nederlaag zijn ze verzekerd van deelname aan de KO ronde.

Na de gewonnen en verloren wedstrijd van gisteren waren vanmorgen Rabitsch/ Trailovic uit Oostenrijk de laatste tegenstanders in de poule. Dit duo had twee zeges achter de naam.

In de eerste set nam het Nederlandse tweetal na de 5-5 tussenstand het initiatief en via 7-5 hielden ze tot aan 18-16 een winnende marge vast. De 18-17 en 19-18 maakten het in de finale nog even spannend, maar Poiesz/ Piersma hielden het hoofd koel en beslisten de set met 21-19 voor zich.

In set twee maakte een ace van Brecht Piersma het verschil bij 10-7 drie punten, waarop Oostenrijk de time out inging. Dat zette geen zoden aan de dijk, want na die pauze liep het NL-duo uit naar 16-8. Brecht Piersma smashte een aantal keren raak, Desy Poiesz verraste de Oostenrijkse verdediging met een prachtig Rainbow shot. Via 18-10 kwam Nederland bij 20-11 op matchpoint. Brecht Piersma blokkeerde Nederland naar de 21-11 en 2-0 zege.

Deze zege leverde het NL-duo de poulewinst op.