WK U21 finale voor duo Poiesz/ Piersma

VoV, 12-11-2023. 8:10 uur. De wekker liep vroeg af vannacht, want je wilt het duo Desy Poiesz/ Brecht Piersma toch in de halve finale zien spelen bij het WK U21 in Thailand. De wedstrijd begon iets later dan 2:50 uur, hetgeen dan ook weer zijn voordeel had omdat je zelf ook iets later bent. Tegenstander in de halve finale was het Poolse duo Ciezkowska/ Lunio.

Met een ace van Brecht Piersma kwam het NL-duo in de eerste set met 4-1 voor. Gaandeweg de set werd het Poolse duo sterker, ze konden het verschil op drie punten houden (10-7) naar waren bij de technische time  out bij 11-10 tot op één puntje genaderd. En vervolgens was de mooie Nederlandse voorsprong bij 13-13 helemaal verdwenen.

Desy Poiesz scoorde de side out voor 14-13 en met een toverbal achterover met de rug naar het net maakte Brecht er vervolgens 15-13 van. Toen Desy de 16-13 liet noteren ging Polen de time out in, de 17-13 scoorden ze voor Nederland met een aanvallende fout. Het gaatje was geslagen en Poiesz/ Piersma lieten zich dat niet meer afpakken. Desy zette Nederland op setpoint bij 20-16, Brecht maakte het met een ace af.

Dat ace aan het eind van de tweede set was de voorbode voor een zeer, maar dan ook zeer sterke serie serves in de tweede set, waarin de dames maar liefst zes aces lieten noteren. Polen was tegen dit servegeweld niet bestand,

Bij 8-1 had Brecht al drie aces geslagen, Desy liet er tot 13-2 ook nog een noteren. Die tussenstand geeft wel aan dat Nederland oppermachtig was en geweldig vrijuit kon spelen, mede ook omdat Polen hen met foutserves voor 14-3, 15-5 en 16-6 het ook niet echt lastig maakte in de aanloop naar de big points.

Na de 16-6 zorgden twee aces van Brecht en een harde rake klap en een tweede bal score van Desy voor de 20-6 stand en matchpoint. Na de side out sloeg Desy hun duo naar de finale, die vanmorgen om 10:00 uur Nederlandse tijd wordt gespeeld.

Tegenstander is dan het duo Kernen-Niederhauser uit Zwitserland, dat met 2-1 van China won en die Poiesz/ Piersma in de poulefase ook al waren tegengekomen. En waarvan ze nipt met 2-1 hadden verloren.