Vizier op volleybal

 

WK: Verwachting coaches in Oranje poule

VoV, 12-09-2018. 5:40 uur. Aan de vooravond van het begin van het WK in Italië en Bulgarije gaven de coaches,  die met hun teams in Ruse, Bulgarije aan het toernooi beginnen, op een gezamenlijke persconferentie hun visie op de te spelen poulewedstrijden. Allemaal waren ze zeer positief over de organisatie en de locatie en ook waren ze het er unaniem over eens dat het een uiterst zware poule was, waarin wedstrijden op een hoog niveau te verwachten waren.

Mohamed Moselhy Ibrahim, de bondscoach van Egypte: “Voor ons is het een grote eer om in Ruse te zijn en tegen een aantal van de beste teams ter wereld te spelen. Zoals tegen Olympisch kampioen Brazilië en voormalig World League winnaar Frankrijk. We gaan proberen het maximum voor ons eruit te halen.”

Stephane Antiga, de bondscoach van Canada dat vanmiddag om 16:00 uur de eerste tegenstander van Oranje is: “We zijn in een erg zware poule ingedeeld, ik verwacht meerdere zware wedstrijden van een hoog niveau.”

Laurent Tillie, de bondscoach van Frankrijk was het met zijn college van Canada eens voor wat betreft de te verwachten moeilijke wedstrijden. “Het wordt zwaar, mijn ploeg gaat voor kwalificatie voor de volgende ronde, we zullen per wedstrijd zien wat er nodig is om dat te realiseren.”

Renan Dal Zotto, de bondscoach van Olympisch kampioen Brazilië: “Een loodzware poule. We gaan voor zoveel mogelijk zeges in de poulefase, omdat dit belangrijk kan zijn voor het vervolg in de tweede ronde. We willen de Final Six in Italië halen, we zijn prima voorbereid en we gaan voor een maximale score aan overwinningen op dit WK.”

Raul Lozano, de bondscoach van China: “Een poule met tegenstanders van een hoog niveau, maar we gaan er keihard voor knokken in de komende duels. We hebben heel veel werk van de voorbereiding gemaakt en willen de volgende ronde halen.”

En tenslotte de Nederlandse bondscoach Gido Vermeulen: “Alle spellers in mijn team zien vol verwachting uit naar het begin van het toernooi omdat het voor het eerst in zestien jaar is dat onze nationale ploeg erbij is. We gaan ons maximale geven om de volgende ronde te halen. Dat is onze target, op dit WK staan wel de beste landen ter wereld, dus wordt het sowieso een zwaar toernooi.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.