WK: Zuur verlies Belgische Red Dragons

VoV, 22-09-2018. 7:00 uur. België heeft in de eerste wedstrijd van de tweede ronde een nederlaag geleden tegen Slovenië. Het werd 0-3 via 26-28, 26-28 en 19-25. De derde ronde lijkt voor België helemaal uit het zicht verdwenen na dit verlies.

De opdracht voor onze Zuiderburen was vooraf helder, duidelijk en moeilijk,  namelijk deze drie groepswedstrijden winnen. En dan als eerste revanche nemen tegen Slovenië, de ploeg die in de eerste ronde van het WK een 2-0 achterstand tegen België nog in 2-3 wist te veranderen.

Aan spanning geen gebrek in de eerste twee sets, nadat Slovenië een 18-15 achterstand tot op één puntje had goedgemaakt bij 22-21. De Red Dragons hadden de winst bij 24-22 voor het grijpen, maar lieten zich aftroeven door Urnaut, die de winst met 26-28 voor Slovenië binnenhaalde.

De Belgische come–back na een 19-23 achterstand eindigde bij een 24-24 gelijke stand, waarna de teams in de finale tot 26-26 gelijk opliepen. België werd niet beloond voor de inhaalrace, een net uitgelagen bal besliste ook deze set met minimaal verschil. Opnieuw 26-28 voor Slovenië en dus 0-2 in sets.

In de derde doorgang kwam Slovenië al snel op een grote voorsprong (5-12, 7-16) en in het vervolg van de set lieten ze zich niet meer in de problemen brengen. Met 19-25 ging de derde set naar hen toe.

Volgens de Belgische coach Andrea Anastasi miste de Belgische ploeg net iets teveel in dit duel. “Zij serveerden erg sterk, waardoor we moeilijk in de wedstrijd kwamen. We zullen ons moeten verbeteren om tegen Australië een goede uitgangspositie in het eindklassement te behalen.”

Serve en blok eindigden met een 10 om 10 score, Sovenië scoorde één keer vaker voor België dan omgekeerd maar had wel elf aanvallende punten meer. Klemen Cebulj werd met 17 punten topscorer, bij de Belgen maakte Sam Deroo de meeste punten, totaal 14.