WKK: België grijpt naast WK ticket

BelgiëRdam

VoV, 26-08-2017. 18:56 uur. Voor België was de wedstrijd tegen Bulgarije een alles of niets duel. Winnen betekenende de kans op een WK ticket behouden, bij verlies was het over en uit voor wat betreft deelname volgend jaar in Japan. Voor de Bulgaren lag de situatie zo dat zij bij winst zeker waren van een verblijf in het land van de rijzende zon bij het WK, verlies hoefde niet te betekenen dat die kans verkeken was. Dat werd dan morgen tegen Nederland beslist!

Om de spanning eraf te halen, Bulgarije is door, België is er niet bij. Onze Zuiderburen leden een redelijk kansloze 0-3 nederlaag. Waarbij ze alleen in de eerste set bij 2-1 voorstonden en bij 10-10 gelijk. Voor de rest van de set lag het voordeel bij Bulgarije, dat vooral in deze set blokkerend, 6 blokpunten, op dreef was. Via 12-16 en 15-21 ging de set met 17-25 naar Bulgarije.

In de tweede set stond België alleen bij de 0-0 op een gelijke stand, daarna ging het initiatief opnieuw naar Bulgarije en kende het scoreverloop met 4-8, 13-16 en 16-21 soortgelijke tussenstanden als de set ervoor. België kon nog een deel van de achterstand inlopen, maar kwam niet verder dan 22-25.

In de derde set was het verschil opnieuw erg ruim. Met name na de eerste technische time out nam Bulgarije heel veel afstand (9-16, 13-21). Opnieuw was de inhaalrace tevergeefs. De 16-22 werd nog 18-23, maar bij 19-25 waren alle WK dromen vervlogen. België gaat niet naar Japan, Bulgarije en Nederland, die morgen tegen elkaar spelen, hebben het ticket op zak.

Elitsa Vasileva werd met 17 treffers topscorer, bij België kwam Britt Herbots tot 16 punten. Blokkerend werd het 3/10, aanvallend 42 / 45 (in scoringspercentage 40% / 52%) en de punten via aces waren 2 / 3.  De foutenlast sloot met 16 / 11 gescoorde punten voor de tegenstander.

Vanavond wordt nog gespeeld Tsjechië vs Griekenland, maar deze partij is alleen voor de statistieken nog belangrijk.