Vizier op volleybal

 

Wordt Keistad kampioen of toch Protos?

VoV, 12-04-2018. 6:01 uur. Is de spanning om het kampioenschap en de promotie er nu helemaal af, sinds bekend werd dat USV Protos de eerste optie heeft om in plaats van Banierhuis Taurus II naar de Topdivisie te promoveren?  Als zij tweede in deze divisie blijven, of in geval Keistad dat wordt, Keistad het recht van promotie heeft?

Neen, natuurlijk niet, want het gaat tenslotte om het kampioenschap en niet om de tweede plaats. Het seizoen wil je als kampioen afsluiten, als daartoe de mogelijk is en niet als tweede. Dat die tweede plaats de bonus van promotie oplevert is mooi meegenomen, maar dient geen rem op het steven om kampioen te worden te zijn. Maar het neemt wel een stukje spanning weg, als de intentie om te promoveren er was / is. Die target is dus gehaald, door Keistad of Protos, ongeacht wie er in deze divisie met de titel vandoor gaat!

De stand aan kop is:

  • 01. AVV Keistad 80 punten.
  • 02. USV Protos 78 punten.

De naaste belager van deze twee teams is Springendal Set-Up ’65, dat echter wel tien punten achter Protos staat en de derde plek niet meer kan kwijtraken. Set – Up nam vorige week in hun thuiswedstrijd afscheid van trainer coach Hans Bruins, die (voorlopig?) afscheid neemt van het volleybal en van de spelers Jasper Brouwer, Peter Kemperink, Martijn Sytsma en Wouter Liefaard.

Dit viertal en hun collega’s zal met een overwinning afscheid van het seizoen willen nemen, in Ootmarsum was er in de eerste wedstrijd een 3-1 zege voor de thuisploeg. Protos moet twee punten inhalen op Keistad en zal met niet minder dan een 4-0 genoegen kunnen nemen.

AVV Keistad speelt thuis tegen Scylla, dat op de degradatieplaats staat en vanwege de stand en de tegenstander de slechtste papieren heeft om zich rechtstreeks te handhaven. Zij zullen eigenlijk vijf punten moeten pakken om hoop te mogen blijven koesteren, hetgeen dan weer inhoudt dat Keistad moet vrezen voor de titel.  Onderin is de situatie:

  • 09.Olhaco 37 punten.
  • 10. Hovoc 36 punten
  • 11. Scylla 32 punten
  • 12. Avior 22 punten. Reeds gedegradeerd.

FOOX Olhaco krijgt Focus4U Woudenberg op bezoek, deze tegenstander werd onlangs gekozen tot de sportiefste ploeg van de Eerste Divisie. Hoever die sportiviteit gaat zullen we morgen zien. Olhaco moet minimaal hetzelfde aantal punten halen als Hovoc om van de p/d plaats weg te blijven. In Hoogeveen beginnen ze om 18:30 uur, Hovoc speelt in en tegen Sneek en daar begint de wedstrijd om 19:00 uur. En zoals gezegd gaat Scylla naar Keistad, van deze drie teams hebben zij de zwaarste klus te klaren.

Verder krijgt het reeds gedegradeerde Avior als tegenstander Rabobank Orion II Doetinchem op bezoek en speelt Axell Claims Sovoco thuis tegen E.V.V. Bultman – Hartholt. In deze duels gaat het om de eer en om positieverbetering, die verder niets oplevert.

Uiteraard houden we op de hoogte over de afloop van deze wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal, foto Jan van den Noort.