Vizier op volleybal

 

World Grand Champions Cup (m) van start

VoV, 11-09-2017. 13:17 uur. Nadat de dames vorige week in Japan om de World Grand Champions Cup streden is het vanaf morgen de beurt aan de heren. Ook zij zijn daarvoor in het land van de rijzende zon. De eerste twee wedstrijddagen spelen ze in Nagoya en na de rust – / reisdag gaat het toernooi in Osaka verder.

Op 17 september aanstaande wordt de laatste ronde van dit toernooi, dat volgens en Robin round systeem wordt gehouden, afgewerkt. De WGCC wordt in het jaar na de Olympische spelen en het jaar voor het WK gespeeld. Brazilië is titelverdediger, zij wonnen in zowel 2013 als 2009.

De deelnemers zijn de per continent hoogst geplaatste landen in de FIVB ranking na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Uiteraard doet gastheer Japan mee, bij deze editie is er een wild card gegeven aan Italië. Verder zijn present Brazilië (voor Zuid Amerika), USA (voor Norceca landen), Frankrijk (voor Europa) en Iran (voor Azië).

Voor de eerste dag staan de wedstrijden Frankrijk vs Brazilië, Italië vs Iran en Japan vs USA op het wedstrijdprogramma. We informeren u dagelijks over de uitslagen en de stand.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, Brazilië.