WSV D1 niet opgewassen tegen Set Up

VoV, 13-11-2017. 14:28 uur. De dames waren te gast in Ootmarsum voor hun wedstrijd tegen het sterke Springendal Set Up dames 2. Het team is een kweekvijver voor het op Eredivisie acterende dames 1. Dat de thuisploeg er geen gras over wilde groeien werd in de 1e set al wel duidelijk.

Met veel servicedruk en een goed functionerende libero, kwam het punt vanuit de rally steeds bij de tegenstander, die met 25-16 de set in haar voordeel besliste. In de 2e set kwam het heilige vuur opeens binnen bij de WSV ploeg en waren goede aanvallen en een aantal perfect uitgevoerde kill blocks het resultaat van een spannende set. In de finale afwerking had Springendal wat meer zicht op de situatie en benutten dat met de setwinst 25-22.

Na het goede volleyballen en vooral de inzet van de ploeg zou je een ommekeer in de 3e set ten gunste van WSV verwachten, echter de dames verloren het overzicht en lieten de tegenstander het tempo in de wedstrijd bepalen. Die pakten de voorgeschotelde kansen volop. Passend werd een pijnlijke bezigheid en de dames zagen zich langzaam maar zeker in het moeras wegzakken. Aanvallend was de power er uit en de tegenstander maakte hier gretig gebruik van 25-15.

Coach Eric Maan probeerde telkens de swing weer in de ploeg te krijgen, het lukte echter niet het vuurtje weer op te stoken. Het uitvallen van Cynthia Luijken met een knieblessure was opnieuw een forse tegenvaller voor de dames. Springendal rook de volle winst en zag dat WSV het tij niet wist te keren. Wat de ploeg ook probeerde, het resultaat bleef aan de kant van de tegenstander en moesten de dames het hoofd buigen met 25-16 en bleef de 4-0 in Ootmarsum.

Op 25 november ontvangen de dames de Bevers, die dan op een extra gemotiveerd WSV kunnen rekenen.

gh @ VoV, verslag van Dick van Slooten, teammanager WSV dames 1.