WSV dames opnieuw naar winst

VoV, 06-02-2018. 12:23 uur. Het uit Klazienaveen komende Hake Tjoba wist dat ze een moeilijke middag gingen krijgen in de wedstrijd tegen de WSV dames. De start van de thuisploeg was gecontroleerd, toch kon de tegenstander nu  het tempo nog bijbenen. Toen in de eindfase van de 1e set  met goede aanvallen het verzet werd gebroken stond de teller op 25-22. Eigenlijk werd hier al de basis gelegd voor het verdere verloop van de wedstrijd.

WSV had volledig controle op de service van de tegenstander en daardoor werd het de spelverdeling niet moeilijk gemaakt. Het team strooide met wervelende acties , combinaties werden vlekkeloos uitgevoerd en werd ook de druk op Hake Tjoba opgevoerd. Het betaalde zich uit met een ruime setwinst 25-13 in de 2e set.

Coach Eric Maan hield het team haar spiegel voor, zo goed gecontroleerd volleyballen is de opmaat naar een goede 3e set. Het kwam op de juiste golflengte door en opnieuw zag je een sterk passend WSV. De enkele keer dat de tegenstander aanvallend toch door kwam, zat ook de verdediging op de goede plek en werd de ralley degelijk en fantasierijk uitgespeeld. Zo blijkt dat een goed commit en read block de basis kan zijn voor een winnend ralley verloop. Met 25-12 waren de WSV dames de betere. Het gevaar ligt dan meestal in de vierde set.

De tegenstander wilde toch nog een keer van zich af bijten en nam even een kleine voorsprong. Twee time outs waren voldoende om het geloof in eigen kunnen weer op te halen. Het werd in de eindfase toch nog spannend, er werd een matchpoint weggewerkt en met 26-24 werd de kroon op het werk gezet. Met een 4-0 overwinning is een stevige 3e plek een mooie.

Commentaar van Eric Maan : “We hebben met het team en staf een juiste combinatie van wilskracht, routine, ervaring en kennis en kunde en het kan geen toeval zijn dat we nu de 6e overwinning op rij schrijven. Met drie punten verschil op plek 2 en 5 punten op plek 1 zitten we de koplopers op de hielen en dat is een fijn gevoel”. Zaterdag a.s. spelen we tegen DeVoKo in Denekamp en ook dan zullen met dezelfde inzet er weer klaar voor staan.

gh @ VoV, Dick van Slooten temmanager WSV Dames 1.