WSV nadert Krekkers tot op één puntje

VoV, 18-03-2018. 8:23 uur. De spanning in de Eerste Divisie A bij de dames is weer met een paar procenten toegenomen. Als je spanning in procenten kunt uitdrukken. Het nadert de 100%. Want gisteren kwam er een einde aan de winstserie van Krekkers, Sudosa – Desto was daarvoor verantwoordelijk en kon WSV in Lemelerveld aan de reeks van acht zeges er nog wel ééntje toevoegen, met 0-4 bij de Bevers.

Onderin deed Rivo goede zaken door één puntje mee te nemen bij Dynamo Tubbergen. Het bracht hen niet van de p/d plaats af, maar wel verder weg bij rechtstreekse degradatie. De tweede set was met 19-25 voor de ploeg uit Rijssen, daarvoor had Dynamo met 25-21 de stand op 1-0 gebracht. Na de 1-1 was de thuisploeg de betere. Met 25-15 en 25-18 hielden ze vier punten in Tubbergen.

WSV haalde in de derde set tegen de Bevers hard uit. Met 8-25. In de andere sets kreeg de thuisploeg 21, 17 en 20 punten mee. TiMaX / DeVoKo bleef in Zwolle ook met lege handen, zij kwamen in geen enkele set aan de twintig punten tegen VC Zwolle II. De getalletjes op het scorebord stopten bij 16, 16, 18 en 19 punten.

En dan was er nog een wedstrijd, waarbij de verliezende ploeg geen setje meekreeg. Set-Up ’65 II maakte korte metten met een niet erg op dreef zijnd Dash, dat er in de eerste drie sets wel heel erg hard van langs kreeg. Met 25-13, 25-20 en 25-15, waarbij hun eigen score nog ruim beneden de tien punten bleef en Set-Up redelijk gul was. In de vierde set werd het 25-22.

Krekkers zag een serie van acht overwinningen op rij in Assen ten einde gaan. Sudosa – Desto bracht met de 3-1 zege de spanning terug en manoeuvreerde zichzelf met die winst in een mooie gedeelde derde positie op de ranglijst, met nog ‘maar’ zes punten achterstand op de koploper. In Assen gingen de eerste twee sets naar de thuisploeg (25-21 en 25-13), vervolgens pakte Krekkers de derde set met 20-25, maar kon de wedstrijd niet naar de tiebreak brengen. Daar stak Sudosa met 25-19 een stokje voor.

Tjoba won thuis met 3-2 van VCV Varsseveld en nam meer afstand van de p/d plaats.  VCV sloeg zich naar een 0-2 voorsprong, kon echter de wedstrijd daarna niet in het slot gooien. Op de 22-25 en 16-25 volgden 25-10, 25-22 en 15-12.

De stand is nu: Krekkers 67, WSV 66, Sudosa 61, Dynamo 61, Set-Up 56, Dash 48, Zwolle II 44, VCV 38, Tjoba 30, Rivo 24, de Bevers 20 en DeVoKo 20. Tjoba en Rivo moeten nog een wedstrijd inhalen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort uit Dynamo vs Rivo.