WSV vloert koploper Dynamo

VoV, 10-12-2017. 9:08 uur. Het succes van de ene week is het verdriet van de andere, en omgekeerd. Treuren over een nederlaag wordt een big smile vanwege een klinkende zege. Zoals bijvoorbeeld bij de 4-0 nederlaag van koploper Dynamo Tubbergen bij WSV Warnsveld en de 4-0 zege van Krekkers thuis tegen Rivo. De tijden veranderen en ook de volgorde in de ranglijst.

Ook bij VC Zwolle II krijgen ze de lach niet mee van het gezicht na de 4-0 zege tegen de Bevers, Dash en VCV zullen ook wel content zijn met hun 3-1 winst op respectievelijk Nijhuis Technology Sudosa – Desto en TiMaX / DeVoKo en verder was Set-Up ’65 de enige ploeg die dit weekend de winst in een uitwedstrijd kon opeisen. Het werd 1-3 bij Tjoba.

Het waren nipte setstanden in de tweede (26-24) en derde set (30-28) die de nederlaag van Dynamo in Warnsveld definitief maakten na de 25-20 in de openingsset. Maar ze betekenden wel een 3-0 in sets voor de thuisploeg, en daar voegden ze nog een 25-17 in de vierde set aan toe.  Krekkers en Rivo deden het juist andersom, daar was het in de eerste (32-30) en vierde (25-23) set spannend en nipt, daartussen had de thuisploeg zich met 25-22 en 25-21 van de winst verzekerd.

Bij VC Zwolle II vs De Bevers zat hetzelfde patroon in de wedstrijd als in Maria Parochie. Zwolle won de eerste en vierde set met 26-24, daartussen waren ze met 25-16 en 25-21 ook de betere ploeg. Zwolle is met een indrukwekende opmars bezig, nog maar een paar weken geleden waren ze nog in bezit van de rode lantaarn nu zijn ze inmiddels naar de achtste  plaats opgerukt, met aansluiting bij de middenmoot.

Dash Vorden nam tegen Sudosa – Desto een 2-0 voorsprong (25-21, 25-18) moest echter wachten tot en met de vierde set voor de winst definitief was. De derde ging namelijk met 16-25 naar de ploeg uit Assen. In de daaropvolgende kon de thuisploeg een nieuwe winst met 25-19 toevoegen aan de eerdere zeges.

DeVoKo had in Varsseveld een goede en hoopvolle start met 22-25 in de openingsset. VCV herstelde zich en pakte vervolgens drie sets op rij. De winst werd met 25-21, 25-11 en 25-20 binnengehaald. Voor DeVoKo betekende de setwinst wel dat ze een plaatsje stijgen op de ranglijst. Ze zijn Rivo, dat nog een wedstrijd moet inhalen, voorbij.

Springendal Set-Up ’65 II was deze week wel bij de les en had er blijkbaar ook wel zin in. Thuisploeg Tjoba kreeg drie sets weinig kans op een positief resultaat. Met name de 9-25 in de vierde set was een afstraffing. Daarvoor waren de eerste twee doorgangen met 12-25 en 17-25 gewonnen en de derde met 25-19 verloren.

De stand is nu: Krekkers 10-35, Dynamo 10-34, Dash 11-34, Set-Up II 10-32, Sudosa – Desto 10-28, WSV 10-28, VCV 10-27, Zwolle II 10-24, Tjoba 10-17, DeVoKo 10-15, Rivo 9-14 en De Bevers 10-12.