WVC volley D1 pakt weer vijf punten

VoV, 30-10-2017. 7:50 uur. Zaterdag 28 oktober stond de wedstrijd WVC – Pegasus Nijmegen op het programma. Voor WVC was dit al weer de zesde wedstrijd in de competitie. Pegasus had een aantal wedstrijd minder gespeeld. Beide teams zijn afgelopen jaar gepromoveerd naar de 2e divisie en waren dus onbekenden voor elkaar. De stand in de tweede divisie is nog erg vertekend, omdat niet alle teams evenveel wedstrijden hebben gespeeld. Toch wilde WVC de ongeslagen status vasthouden.

De eerste set ging WVC redelijk van start. Al snel stond er een kleine voorsprong op het telbord. Willeke Bon was serverend op dreef. Pegasus daarentegen serveerde matig waardoor de passlijn van WVC niet veel moeite had om een goede pass af te leveren bij Loes Boone. Zij kon daardoor haar aanvalsters goed bedienen en met een mooi kill – block van Marlijne ter Avest en Lisette Ottenschot werd de set beslist. WVC won de set met 25-21.

WVC begon set twee met dezelfde speelsters als in de eerste. Ook in deze set kon WVC vrijuit spelen. Serveopdrachten werden goed uitgevoerd en Pegasus werd hiermee onder druk gezet. Loes Boone werd nog gewisseld voor Femke ter Harmsel. De aanvalsters van WVC waren goed opdreef en de set werd vervolgens afgesloten met een 25-18 winst.

In de derde set ging het in het begin gelijk op. Pegasus begon beter te blokkeren en WVC had moeite om te bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. Halverwege de derde set lukt het WVC toch om een voorsprong op te bouwen van een aantal punten. Deze voorsprong is niet meer weggegeven en deze set werd met 25-22 gewonnen.

Ook deze keer wilde WVC de vierde set graag winnen om weer die vijf punten binnen te slepen. Deze set startte Daphne Honigh op de plek van Willeke Bon en Fleur Kleine Schaars werd gewisseld voor Marlon Voortman. Ook werd halverwege de set Femke ter Harmsel voor Loes Boone gewisseld. Deze set werd keurig uitgespeeld en met 25-20 gewonnen. De vijfde 4-0 winst was een feit.

WVC Volley DS1 staat door deze overwinning na zes wedstrijden met 29 punten bovenaan. Zaterdag 4 november staat er een krachtmeting op het programma, want dan nemen ze het op tegen de huidige nummer 4 Boemerang DS1 uit Eibergen. Om 18.00 uur zullen de Wierdense dames kijken hoeveel punten zij vanuit Eibergen mee kunnen nemen.

gh @ VoV. Verslag door Leonie van den Noort. Foto WVC Dames 1.