WVC Volley H1 wint in Dinxperlo

VoV, 23-04-2018. 11:04 uur. Op zaterdag 21 april 2018 was de dag daar, de laatste wedstrijd van het volleybalseizoen voor het eerste heren team van WVC Volley. Om 18:00 uur moest er gespeeld worden tegen Favorita H1. De heren van Favorita stonden op een verdienstelijke tweede plaats en WVC op de zevende voor aanvang van deze wedstrijd.

Na een mooie maar lange rit naar Dinxperlo, sommigen zelfs via Duitsland, werd de wedstrijd goed begonnen door WVC. De heren waren bijna compleet, dat is dit seizoen ook wel eens anders geweest.

In de eerste set werd er meteen goed druk gezet door WVC. Favorita was duidelijk onder de indruk van de sterke service de verdedigende acties van de op papier zwakkere tegenstander.  Met 16-25 werd deze set met duidelijke cijfers door WVC gewonnen.

In de tweede set werd de vorm van de eerste set doorgevoerd. In het midden van de set slopen er toch wat slordigheden in het spel maar dat zorgde er niet voor dat Favorita een kans kreeg op de overwinning. Met 21-25 werd ook deze set winnend afgesloten.

In de derde set was het beeld niet anders. WVC wist de druk er op te houden. Ondanks af en toe een slordigheidje wisten de mannen met een sterke service en een aantal kill blocks, zie @Wvcvolleyh1 op FB, de winst ook in deze set te pakken (15-25). De laatste set was de puf er wel een beetje uit. WVC wist geen druk te zetten en de set werd dan ook verloren met 25-15.  Met een 1-3 overwinning op de nummer 2 werd de zevende plek door WVC veilig gesteld.

In deze wedstrijd hebben we afscheid moeten nemen van vier spelers. Alle vier hebben ze om verschillende redenen moeten besluiten om wat rust te nemen en gaan zich op andere zaken richten. Gert Jan, Guus, Ruud en Tim bedankt voor jullie inzet in de afgelopen jaren.

Volgend seizoen staan er hopelijk weer nieuwe toppers klaar om in de derde divisie leuke wedstrijden te spelen. Voor nu bedankt voor het lezen van onze verslagen en de steun van het “vele” publiek.

gh @ VoV, verslag van en foto via Arnold Hilbrink WVC Volley Heren 1.