WVC Volley is back on the track

VoV, 11-12-2017. 6:03 uur. WVC Volley dames 1 heeft na een lange winnende serie twee verlies partijen achter hun naam moeten schrijven. Trainer Frank van den Noort gaf op de trainingen al aan dat er harder gewerkt moest worden en dat er weer op niveau gespeeld moest worden. Afgelopen zaterdag konden de dames uit Wierden dit laten zien tegen VoCASA D2. Niet zomaar een tegenstander, maar volgens de Wierdense coach een kandidaat voor de eerste paar plekken.

Naast de geblesseerde eerste spelverdeelster Loes Boone moest WVC Volley nu ook Daisy van Rosmalen hopelijk voor een korte periode missen. Zij heeft haar vinger geblesseerd tijdens een huishoudelijk ongevalletje. Loes Ros, speelster bij het derde van WVC Volley, mocht daarom als vervangster mee.

Om 15.00 uur werd het eerste fluitsignaal gegeven en stonden Leonie van den Noort, Willeke Bon, Marlijne ter Avest, Fleur Klein Schaars, Kira Schorn, Lisette Ottenschot en Femke ter Harmsel klaar voor de eerste set. Nijmegen begon direct met een foutserve en Wierden leverde vervolgens een serveserie van vier punten af en zo begonnen ze direct met een voorsprong. De eerste set liep aan Wierdense kant alles. Bij een 9-3 voorsprong werd een time-out genomen, maar WVC bouwde de voorsprong verder uit. Er werd veel servedruk geleverd, ballen werden goed gepasst, er werden spelverdelend goed keuzes gemaakt, de blokkering stond goed en aanvallend werd nagenoeg alles gescoord. Een 25-14 overwinning stond snel op het scorebord.

De tweede set werd er met dezelfde opstelling gespeeld. VoCASA speelde met een andere spelverdeelster. Deze set begon moeizamer. Nijmegen mocht tot 7-7 mee met WVC, maar vanaf dat moment begon het weer te draaien bij WVC. Met Fleur Klein Schaars aan de serve werd er een voorsprong genomen van zes punten. Deze voorsprong werd niet meer weggeven en WVC won de set met 25-19. De dames uit Wierden hebben eindelijk weer hun eigen niveau bereikt en waren gebrand om die wedstrijd met 4-0 te winnen.

De derde set begon de Wierdense ploeg niet scherp. VoCASA maakte hier gebruik van en wist meer servedruk te leveren. Er werden individueel meer fouten gemaakt, waardoor Nijmegen op een 4-7  voorsprong wist te komen. Trainer/coach Frank haalde zijn ploeg bij elkaar en wilde dat ze het om zouden draaien. WVC Volley was niet in staat om de focus van de eerste twee sets terug te halen en liet daardoor VoCASA beter in hun spel komen. Blokkerend was er minder grip op de aanvalsters aan Nijmeegse kant en verdedigend was Volley minder scherp. Aan het eind van de set werd spelverdeelster Femke ter Harmsel gewisseld voor Loes Ros. De set werd verloren met 19-25.

De vierde set, de kans voor de Wierdense dames om een 3-1 overwinning thuis te houden. De focus was terug en er werd direct sterk begonnen. Volley was niet van plan om nog een set cadeau te doen aan VoCASA. Al snel stond er een voorsprong van zes punten op het bord. Op 24-18 kwam WVC Volley op matchpoint. Ze wilden echter het publiek trakteren op een spannend slot en lieten het nog tot 24-24 komen. Een servefout aan de kant van Nijmegen zorgde ervoor dat Wierden het zevende matchpoint kreeg. Fleur Klein Schaars scoorde vervolgens direct met haar serve, waardoor WVC Volley na twee verliespartijen nu een 3-1 overwinning kan bijschrijven.

WVC Volley D1 staat na 10 wedstrijden met 41 punten nog steeds bovenaan de ranglijst in de 2e divisie B. Directe concurrent wist dit weekend niet te winnen, waardoor Volley de voorsprong weer naar 9 punten heeft gebracht. Aankomende zaterdag 16 december wordt er gespeeld tegen Rosstars DS1. Geen onbekende voor WVC, aangezien Rosstars samen met de Wierdense club gepromoveerd is vorig seizoen. Vorig jaar wist WVC uit niet te winnen, maar nu zijn ze klaar voor revanche. Om 18.00 zal de wedstrijd gespeeld worden in Rossum.

Een fotoreportage van deze wedstrijd door Jan van den Noort kunt u bekijken onder de link

gh @ VoV, verslag door Femke Boone, foto’s Jan van den Noort.