WVC Volley pakt 4 punten in Varsseveld.

VoV, 12-10-2020. 4:50 uur. Na een vrij weekend mochten de dames uit Wierden weer aantreden. Uiteraard voorzien van gepersonaliseerde mondkapjes vertrokken ze naar Varsseveld. Na een goede voorbereiding (corona proof) met koffie, thee en cake (van de jarige trainer Gertjan ter Harmsel) op de parkeerplaats begonnen ze aan de wedstrijd.

De eerste set begon Weghorst Makelaardij WVC Volley dames 1 met Loes Boone, Marlijne ter Avest, Kirsten Lentink, Else Voortman, Marlon Voortman, Anne Meijerink en libero Kira Schorn. De Wierdense dames begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd waardoor ze de gehele set achter de feiten aanliepen. Na een serve serie van Marlon Voortman begonnen de dames in te lopen wat leidde tot een stand van 23-24 in het voordeel van WVC. Een tactische wissel van Gertjan Ter Harmsel die Lisette Ottenschot inbracht voor de serve en de verdediging. Na een goede serve en een paar verdedigingsacties waardoor VCV geen goede aanval konden leveren heeft WVC Volley de set binnen kunnen halen met 23-25.

In de tweede set begon de staf van WVC met dezelfde 7 als in de eerste set. VCV begon de set weer met een voorsprong. Bij een stand van 18-13 voor VCV werd Ruth Jansen ingebracht voor Kirsten Lentink die meteen een goede pass leverde. Vlak daarna werd ook Lisette Ottenschot erin gebracht voor Else Voortman. Na een goede invalbeurt van beide speelster hebben de dames het nog kunnen rechttrekken naar een stand van 19-19. Helaas trok VCV aan het langste eind en wonnen zij de set met 25-23.

De derde set werden Ruth Jansen en Lisette Ottenschot beloond voor hun invalbeurt en mochten daardoor blijven staan. VCV begon ook de derde set weer sterk. Door de nieuwe samenstelling bij WVC werden er wederom weer goede dingen laten zien. De serve druk lag hoog en de pass lag beter waardoor de ballen aan het net sneller werden afgemaakt. Uiteindelijk was WVC in de derde set het sterkste team en wonnen zij met 18-25 wat leidt tot een setstand van 1-2 in het voordeel van WVC.

In de vierde set begonnen de dames uit Wierden goed. Marlon Voortman had wederom de passlijn van VCV onder druk gezet met haar serve. Toch kwam VCV terug en maakte het nog spannend in de laatste set. Aan het einde van de set bracht WVC Anne Meijerink nog in voor Ruth Jansen om wat meer aanvalsdruk te geven. Uiteindelijk was WVC wederom het sterkste team en wonnen ze de laatste set met 23-25 wat resulteert in een eindstand van 1-3.

Met 4 punten op zak konden de dames van Weghorst Makelaardij WVC Volley weer terug naar het mooie Wierden. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Dros-Alterno DS2 gepland. Ook dan zij ze uiteraard te volgen via hun livestream!

gh @ VoV, verslag WVC Volley Dames 1. Foto Jan van den Noort.