WVC Volley volleyde versus Volley ‘68

WVCvolleyH1rsz

Afgelopen week waren er een aantal pijntjes in het team van WVC,  zo kwamen er zere schouders, knieën, heupen  en enkels voorbij maar toch werd er besloten om te gaan trainen op donderdag avond,  ook omdat er nog veel werk aan de winkel was. De mannen kregen duidelijke opdrachten mee in de training en er werden verschillende spel vormen geoefend.

Denk dan aan een linkshandige aanvaller die veel ballen diagonaal zou slaan. En een aanvaller die niet rechtshandig zou zijn en die een andere voorkeur heeft dan de ballen rechtdoor slaan. Deze informatie kwam van vervangend trainer Arjan W en was er van overtuigd dat dit de sleutel zou zijn voor winst in de wedstrijd tegen Volley 68.

Vrijdagavond mochten de mannen dan eindelijk het veld in tegen de mannen uit Losser. Tijdens het inslaan was het al duidelijk dat de mannen uit Losser er alles aan zouden doen om punten mee te nemen uit wierden. Maar de mannen van WVC dachten hier duidelijk anders over, in de eerste paar punten van de 1e set konden de mannen van Volley 68 nog aansluiting vinden, maar naarmate de set vorderde was het duidelijk dat WVC een ander strijdplan had dan hun tegenstander en konden dan al vrij snel de 1e set op hun naam schrijven met 25-16. De 2e set hielden de mannen uit Wierden het niveau vast en was het met 25-11 nog sneller afgelopen dan de 1e set.

Toen was het tijd voor de 3e set. Na een aantal wijzigen in het team van WVC Volley begon de thuisploeg moeizaam aan deze set.  De ploeg werd tijdens een aantal time-outs weer op scherp gesteld door trainer coach Arjan W.  Mede de opmerkingen van een linkshandige aanvaller en met druk serveren kwamen aan de orde. En het leek te werken na een iets moeizamere periode konden de mannen uit Wierden toch de 3de set met 25-20 ook op hun naam schrijven. De 4e set was een kopie van de 3e set,  maar met net iets minder fouten aan de kant van WVC dit resulteerde in een eindstand van 4-0.

Aankomende week hebben de mannen van WVC een weekje rust. Zij zullen dan op vrijdag 6 november aantreden tegen Mintonette Heren 1,  ook voor de mannen een onbekende tegenstander die op dit moment 7e in de ranglijst staat. Dit spektakel zal om 21:00 van start gaan in Holten.

(Wedstrijdverslag van Daniel Brouwer, WVC Volley heren 1)