Vizier op volleybal

 

WVC Volley walst over VC Zwolle II heen

VoV, 21-12-2018. 4:47 uur. Gisteravond stonden in Wierden Weghorst Makelaardij WVC Volley (9de, 9-19) en VC Zwolle II (11de , 10-12) voor hun inhaalduel in de Eerste Divisie A bij de dames tegenover elkaar. De thuisploeg kon met een goed resultaat afstand nemen van de ‘gevarenzone’, de gasten konden als ze een goed resultaat behaalden, de aansluiting naar de p/d plaats maken. De gasten mochten die hoop op een goed resultaat maar even aan het begin van de eerste drie sets koesteren.

WVC was gewoon een paar maatjes te groot. In alles. Met een totale eigen score van 73 om 36 en een foutenlast van 15 om 27 was de ploeg van Frank van den Noort heer en meester op eigen veld.  Hetgeen welkome vijf punten betekende, na die tegen Rosstars afgelopen zaterdag, de tweede vijfpunter in een week. Dat schikt lekker op in de stand, dan kun je stappen voorwaarts maken. Na gisteravond staat WVC zesde met 10-24, Zwolle blijft voorlaatste.

In de eerste set was het servegeweld van de thuisploeg de gasten veel te machtig. Heel erg veel te machtig. Maar liefst negen aces kregen ze om de oren. Fleur Kleine Schaars serveerde er vier op rij, Kirsten Lentink pakte eenzelfde aantal mee, alleen niet achter elkaar en niet in dezelfde serie.

Eigenlijk ging het in de eerste set tot aan 8-9 gelijk op, Danielle Scholing zette Zwolle op het puntje verschil voor, waarop een foutserve Fleur Kleine Schaars aan de opslag bracht. Vier aces later was het gaatje geslagen, Zwolle kwam terug naar 15-13, waarop de serie van Kirsten Lentink voor de tweede keer voor ruim verschil (naar 21-14) zorgde. Een aanvallend punt en een ace van Lisette Ottenschot maakten van 23-15 een 25-15 setzege.

In set twee serveerde Loes Boone de thuisploeg naar 3-0, Zwolle kwam via o.a. twee aces van Daantje Vennik terug naar 3-3, WVC nam weer afstand naar 7-3 waarop Zwolle bij 7-6 weer aansloot.  En vanaf die tussenstand lukte het Zwolle op één uitzondering na niet meer om op eigen serve te scoren. Een sterke side out van de thuisploeg voorkwam dat, terwijl WVC Volley zelf wel gewoon de punten bleef maken.

In deze set was dat vooral via de snelle midcombinatie tussen Loes Boone en Marlijne ter Avest / Fleur Kleine Schaars. Zwolle had daar op mid geen verweer tegen. Vijf succesvolle midscores noteerden we. Na de 7-6 ging het via 11-7,  14-8 en 18-11 naar 21-14. Myrthe Maris was bij 19-12 in het veld gekomen en nam in de eindfase van de set een drietal punten voor haar rekening. Met een ruime 25-14 werd set twee een vette prooi voor WVC.

Zwolle kwam in de derde set met 3-6 voor en ging vervolgens heel veel fouten op rij maken, die afgewisseld werden met een ace (Lisette Ottenschot) en een blokpunt (Lieke Scharbaai). De stand ging naar 11-6 en opnieuw kregen de gasten het niet voor elkaar om zelf punten te scoren, mede omdat libero Kira Schorn hun pogingen met knappe acties van de grond hield. Drie WVC kadootjes later was het inmiddels 21-9 geworden.

WVC bleef de ballen erin hengsten, Lisette Ottenschot, Kirsten Lentink en Marlijne ter Avest hadden geen enkel probleem om vanaf mid of positie vier keer op keer hard en doeltreffend uit te halen. En hen werd blokkerend ook maar heel sporadisch de weg naar de vloer versperd. Bij WVC kreeg Ruth Jansen (foto boven) na een lange blessureperiode weer speeltijd, ook Eline Vunderink werd er nog ingewisseld. Het toetje van de set was voor Kirsten Lentink. Na 22-13 serveerde ze met drie aces op rij de set uit.

Toen WVC Volley vervolgens in de vierde set vlot naar 6-1 uitliep was alle hoop voor VC Zwolle II om nog een puntje mee te kunnen nemen wel vervlogen. Ook omdat WVC geen gas terug nam en met opnieuw een sterke side out Zwolle van scoren en dus van series afhield. In deze set scoorden de gasten helemaal niet op eigen serve. De 14-4, na een serve serie van Lieke Scharbaai,  en de 22-7, na opnieuw een serie van Kirsten Lentink,  voorspelden heel weinig goeds voor de bezoekers. WVC hield ze met 25-9 onder de tien. En misschien waren de bezoekers (foto onder) toen ook wel blij dat het op deze doordeweekse avond afgelopen was.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort.