WVC Volley wint derby tegen Vrivo

VoV, 16-10-2017. 14:49 uur.  Op vrijdag de dertiende werd de derby van Twente gespeeld in sporthal ‘n Dikken in Wierden. WVC Volley Heren 1 speelde tegen Vrivo Heren 1 uit Vriezenveen. WVC had voor aanvang van deze wedstrijd zes punten gehaald en de mannen uit Vriezenveen “slechts”  twee. Beide teams hebben een lange geschiedenis met elkaar. Een aantal spelers van WVC hebben in de afgelopen 10 jaar met Vrivo mooie resultaten behaald, nu spelen ze alweer drie jaar in Wierden en voor het eerst tegen voormalige teamgenoten.

De wedstrijd begon voor WVC niet al te best. Door veel eigen fouten stond al snel een 1-7 achterstand op het bord. Vanaf dit moment werd door WVC de handschoen opgepakt en punt voor punt werd de achterstand omgevormd tot een solide voorsprong. Met 25-19 werd deze set duidelijk gewonnen door WVC.  In de tweede set werd vanaf het begin de passinglijn van Vrivo onder druk gezet met een goede service. Ook door een aantal goede verdedigende acties werd de eindstand 25-18.

De derde set werd het goede spel doorgezet. Vrivo had het erg moeilijk met het goede spel van WVC. Met 25-15 werd deze set een duidelijke overwinning voor WVC.  De vierde set was ook geen probleem en werd met 25-16 gewonnen waardoor de eerste 4-0 overwinning van dit seizoen binnen is. Hierdoor stijgt WVC naar de zesde plek met een goede aansluiting tot de tweede plaats.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 20 Oktober, weer een thuiswedstrijd nu tegen Avior. Aanvang is om 21:15 uur in sporthal ‘n Dikken.