Vizier op volleybal

 

YOG: Duo de Groot-Immers bij laatste vier

VoV, 16-10-2018. 6:03 uur.  Yorick de Groot (Sliedrecht Sport) en Matthew Immers (Inter Rijswijk) hebben op de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië de halve finales gehaald. Op papier leek Team USA een tegenstander van formaat, maar eenmaal in de zandbak viel dat behoorlijk mee.

In de eerste set was nog wel sprake van spanning. Gespannen begonnen Yorick en Matthew aan deze wedstrijd en na een kleine achterstand van 3-1, 6-3 en 10-6 herpakten de mannen zich. Via rake blokkeringen van Matthew en heerlijk verdedigen van Yorick vochten ze  mannen zich terug in de wedstrijd. Vanaf 11-11 ging het weer gelijk op tot aan de 17-17 stand. Vanaf dat moment gaven Yorick en Matthew gas en liepen puntje voor puntje weg bij de tegenstander. Op 19-17 blokkeerde Matthew de 20-17 binnen en na nog een puntje van Brewster / Schwengel werd de set knap binnengehaald met 21-18.

Vanaf dat moment was Team NL in control. Matthew serveerde en blokkeerde prima, Yorick raapte alles op en timmerde vervolgens de bal naar binnen. In de tweede set kwamen de Amerikanen er eigenlijk niet meer aan te pas, hetgeen de tussenstand van 16-8 en de eindstand van 21-12 ook wel aangeven. En de totale aanvallende scores van 24 om 12, alsmede de blokpunten van 3 om 0 over de gehele wedstrijd waren ook duidelik in hun voordeel..

De halve finale wordt vandaag om 21.00 uur (NL tijd) gespeeld tegen thuisland Argentinië (dat van Groot-Brittannië won). Een pittig potje… de Argentijnen waren vierde op het laatste WK.

gh @ VoV, bron o.a. Sliedrecht Sport. Foto FIVB / YOG.