Vizier op volleybal

 

Yvon Beliën naar Firenze

VoV, 18-05-2020. 4:28 uur. Il Bisonte Firenze blijft een connectie met het oranje damesteam behouden. Na het vertrek van Laura Dijkema en Nika Daalderop bij deze Serie A club uit Florence kondigde de club aan dat ze voor volgend seizoen Yvon Beliën, de Oranje mid, hadden gecontracteerd. Zij heeft getekend voor één seizoen en zal met rugnummer 11 gaan spelen.

De 26-jarige Beliën speelde drie seizoenen in Turkije (bij Bursa, Besiktas en Galatasaray) daarvoor kwam ze ook al met veel succes uit in Italië. In Nederland droeg ze de shirts van Ledub, Peelpush, TTPA en VC Weert, waarmee ze een aantal keren de Nederlandse supercup won. Ze verhuisde naar Schwerin en ging van daar voor haar eerste periode naar Italië.

Sinds 2013 maakt ze deel uit van de oranje selectie, won twee keer zilver op het EK (2015 en 2017), brons op het World grand prix toernooi (2016) en werd vierde in Rio bij de OS van 2016 aldaar.

Zelf zegt ze over haar hernieuwde kennismaking met Italië: “Ik word met de dag enthousiaster en ongeduldiger om naar Florence te gaan. Ik mis het volleybal tijdens deze pandemieperiode echt, en ik kan niet wachten om weer te gaan sporten. Ik heb al deze en gene ontmoet van Firenze en vind ze erg aardig. Het te vormen team bestaat uit jonge maar getalenteerde speelsters en ik ben ervan overtuigd dat we tijdens het seizoen veel kunnen groeien en verbeteren.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV