Zaanstad D1 pakt 2 punten van Voltena

VoV, 12-12-2017. 12:31 uur.  Nadat we afgelopen week onszelf niet met punten hadden beloond, moesten we afgelopen week weer hard aan de bak. Gelukkig kon Masja weer helemaal meetrainen en startte de week met heugelijk nieuws van een speelster.  Kayleigh vertelde namelijk dat ze in verwachting is!

We hadden veel zin in de wedstrijd tegen Voltena. In het verleden nooit eerder tegen gespeeld, maar we wisten wel dat het een erg talentvol team is met heel wat beachvolleybal kwaliteiten.

Na het eerste rally – punt van onze mini van de week Naomi, begonnen we in de basis met Masja, Lara, Fiona, Jirrin, Tessa, Bente en Rosa. In het eerste punt van de wedstrijd werd al duidelijk dat dit wel eens een leuk potje kon gaan worden. De harde aanvallen werden over en weer verdedigd. De eerste set werd al vrij vroeg beslist door een serie van Voltena. Dit gaatje hebben we niet meer kunnen dichten. 20-25

In de tweede set wisten we dus wat we moesten doen. Masja maakte een mooie serie en we trokken het spel naar ons toe. Op setpoint maakten we het nog even spannend voor het publiek, maar toen scoorde Jirrin het 25e punt voor ons. 25-22

In de derde set bleven we door gaan. Er werd hard gewerkt en het publiek kreeg mooie punten te zien van beide teams. Bente stond heerlijk te blokkeren en Giulia en Lara veegden het veld schoon. 25-19 winst en een 2-1 voorsprong! Nu ons zelf eens gaan belonen en door gaan in die vierde set.

Het ging tot halverwege de set gelijk op tussen beide teams, maar toen maakte Voltena helaas een serie. Er begonnen foutjes in ons spel te sluipen en Voltena pakte de set met 25-20.

Dan maar die vijfde set, zeiden we tegen elkaar! Maar helaas maakte Voltena aan het begin van de set al een serie. En verloren we de vijfde set. Erg balen dat we niet na een 2-1 voorsprong hebben kunnen doordrukken. Desondanks hebben we mooie dingen laten zien en gaan we met vertrouwen naar Meijel (2 uur rijden!) U hoort van ons.

gh @ VoV, verslag door Lisa #9, persbericht vv Zaanstad, foto  Eric Visch. Meer foto’s staan op www.facebook.com/vvzaanstaddames1/posts/548861125449692