Zaanstad D1 redt het niet in vijfde set

VoV, 04-12-2019. 10:05 uur. Op zaterdag middag 30 november rond een uur of drie vertrokken wij, Merkala Zaanstad Dames 1, richting Panningen. Nu hoor ik u denken, Panningen? Jawel, Panningen is nog een half uur verder rijden dan ons laatst gespeelde uitwedstrijd in Tilburg, een behoorlijke rit van (als je goed rijdt) 1 uur en 55 minuten. In Panningen traden wij aan tegen VC Olympia dames 1. Voorafgaand aan deze wedstrijd stonden wij 8e en zij 9e. Dit zou dus wel eens een leuke wedstrijd kunnen worden.

De wedstrijd beginnen wij met Lisa de Groes, Jirrin Schut, Luke Schut, Sarah Daalderop, Lisa Hagemeijer, Aaliyah Hansen en natuurlijk onze libero Fleur de Groot.

In het begin van de set hebben we een kleine voorsprong van 2-4, door wat eigen fouten en erg bedeesd spel kijken wij al snel tegen een achterstand aan van 15-13. Hier en daar wordt er een mooie bal gescoord, maar we kregen het niveau niet hoog genoeg om de dames van Olympia voorbij te gaan. Op een stand van 23-18 Komt Kyra Brandt nog voor Lisa de Groes in het veld maar ook dit heeft de stand niet meer kunnen omdraaien naar winst voor ons. Deze set verloren wij dus ook met 25-19.

Snel vergeten en door naar de volgende set. Al heel snel staan wij op een grote voorsprong van 0-5 door een mooie service serie van Lisa de Groes. Er werd hard gewerkt en we hadden in vergelijking met set 1 een goede service druk. Hier hadden de dames van Olympia geheel de set geen antwoord op, waardoor er eigenlijk maar heel weinig terugkwam aan onze kant van het net. Sarah slaat mooie ballen binnen de lijnen van Olympia en hier en daar werd er een mooi blok meegepakt. Olympia krabbelt nog omhoog tot 10-19 maar toen ging onze motor weer aan en stond er snel 13-25 op het score bord. 1-1 gelijk dus.

In set drie begonnen we weer lekker met twee directe servicepunten van Lisa Hagemeijer. Helaas was deze voorsprong snel vergeven en stond het weer 5-5. We lieten slordig spel zien en eigenlijk was er weinig over van de motor die in set twee zo lekker liep. In de pass ketste er hier en daar een bal weg en de ballen die wel mooi aankwamen werden niet vaak genoeg afgemaakt. Wanneer we 11-9 achterstaan wordt er een time out van onze kant genomen. Dit leek te werken, maar na een time out van Olympia stonden we al snel weer 19-14 achter. Op een stand van 20-17 komt Kyra Brandt er nog in voor Lisa de Groes, maar helaas is de set met 25-20 naar de dames van Olympia gegaan: 2-1 achter

In set 4 kijken we al snel aan tegen een achterstand van 7-4. Door hard te werken en niet de koppen te laten hangen konden we dit omdraaien naar 12-14. Weer worden er mooie dingen laten zien. Er worden wat ballen geblokt en er wordt goed verdedigd. We staan voor met 18-20 en vanaf dat moment heeft Olympia niets meer in te brengen en we winnen deze set dan ook met 18-25. Dus 2-2.

Aan de 5e set willen wij niet te veel worden vuil maken. We staan snel 4-0 achter, en kunnen niet meer bij komen. Er is één lange rally geweest waarin echt is geknokt maar ook bij deze rally trokken wij niet aan het langste eind. We kregen de pass niet meer onder controle en helaas ging deze set met 15-6 terecht naar de dames van Olympia. Met een teleurstellend resultaat van 3-2 verlies stappen we weer in auto richting Zaandam.

Op zaterdag 7 december spelen wij weer thuis in topsportcentrum de Koog, om 18.15 uur tegen VC WIK Groot-Ammers. We gaan hard trainen om na een aantal teleurstellende uitslagen dit keer de meeste punten in Zaandam te houden. Tot dan!