Zaanstad D1 verrast VoCASA in Nijmegen

VoV, 27-02-2018. 10:17 uur.  Zaterdag vertrokken we met een andere samenstelling dan normaal richting Nijmegen. Onze trainer kon er niet bij zijn, Derk de Saegher zou hem eigenlijk vervangen maar die lag helaas ziek op bed. Gelukkig was Vincent Pirovano onze redder in nood want hij wilde met ons mee naar Nijmegen. Giulia was bij haar familie in Italië en Irene kon er ook niet bij zijn. Gelukkig wilde Elisah, Jet en Merel met ons mee, waar we natuurlijk heel erg blij mee waren. Inge zou ons eigenlijk ook versterken maar zij lag helaas ook ziek op bed.

Na een drankje op de tribune te hebben gedaan (de kantine was dicht) begonnen wij mooi op tijd aan de warming-up. Iedereen had er zin in. We begonnen in de volgende opstelling: Jirrin, Fiona, Tessa, Masja, Lisa, Rosa, Lara. De eerste set begonnen we goed, we verdedigden veel en de buiten aanvalsters scoorden veel punten. Deze set werd door ons gewonnen met 21-25, een heerlijk begin!

De tweede set wisten we dit goede spel helaas niet door te zetten. De service druk viel weg en we maakten veel eigen fouten. We verloren deze set met 25-15. In de derde set kwamen Mirjam en Bente in het veld. De buiten aanvalsters scoorden veel en ook de verdediging stond heel goed. Door een mooie service serie van Bente kwamen we op een grote voorsprong. Ook kwam Elisah er in voor de service en scoorde meteen een ace! Helaas wist VoCASA het nog spannend te maken, maar wij wisten ons hoofd koel te houden en wonnen deze set met 22-25.

De vierde set begonnen we weer enthousiast en scherp maar we moesten alles blijven geven om het niveau van VoCASA bij te houden. Gelukkig wist Masja de aanvalsters goed te vinden en hadden we veel aan onze invalsters. Elisah had een paar goede service series en Merel kwam er goed in met een dubbele wissel. Ook deze set werd nog behoorlijk spannend. Uiteindelijk wonnen wij de set met 26-28.

Het voelde een klein beetje alsof we kampioen waren geworden, want het was zo lekker om weer eens met 1-3 te winnen. Ook vanuit het publiek hoorden we dat ons spel er enthousiast en goed uit zag en dat we voor elk punt bleven gaan. Dit was natuurlijk leuk om te horen en dit nemen we zeker mee naar onze volgende wedstrijd. Op 10 maart spelen we thuis tegen VollinGo.