Zaanstad Dames 1 wint met 3-1

151031Zaanstad

Zaterdag 31 oktober stond voor Zaanstad dames 1 al weer de vijfde wedstrijd op het programma. We reisden af naar Nieuwegein en speelden in een ‘alternatieve’ hal, waar NVC zelf ook normaal niet speelt. Zeer laag plafond en op center court, dat was een gegeven. Verder wisten we nog weinig van dit team.

Bij ons heeft Inge een rugblessure, waardoor ze deze wedstrijd niet mee kon spelen. Lara uit Dames 2 wilde haar vrije zaterdag opofferen om met ons mee te doen en de libero positie op zich te nemen. Laar, je hebt het super gedaan! De wedstrijd begon met de volgende opstelling: Masja, Rosa, Lisanne, Jirrin, Lara, Lisa en Bente.

De eerste set begon ingehouden en er waren weinig rally’s te zien. We kwamen als een diesel op gang, NVC bleef doorwerken en de stand liep gelijk op. Jirrin sloeg steeds meer ballen binnen en Lara had het goed onder controle in het achterveld. Eerste set eindigde in 21-25.

De volgende set begon wederom gelijk opgaand (7-7).   Daarna ontstond er een kleine voorsprong voor ons. Na wat passfoutjes kwam NVC toch weer aan onze zijde. Ze gingen lastiger serveren en aanvallen. Het was goed te zien dat zij vrij uit speelden en wij meer ingehouden. Desalniettemin sleepten we deze 2e set ook binnen door een mooie rechtdoor geslagen bal van Lisanne. 23-25.

De derde begon moeizaam met een 4-1 achterstand. Bij NVC stonden een stel lange meiden aan het net te blokkeren die het onze aanvallers best lastig maakten. Door een goede serveserie van Masja kwamen we weer bij tot 23-23. Daarna serveerde NVC twee moeilijke ballen, waardoor we deze set verloren. 25-23.

De laatste set hebben we onszelf gelukkig goed herpakt door stabieler en meer overtuigend te gaan spelen. Rosa startte deze set op het midden. Er werden mooie balletjes gescoord en er werd prima uitgedekt en verdedigd. Eindstand van de laatste set is 11-25.

Al met al een redelijk vlakke wedstrijd, waarin het lastig was om ons niveau te halen en te laten zien wat we in huis hebben. Maar laten we het positief bekijken: Er zijn 4 punten binnengehaald!

Volgende week gaan we weer vol vuur en energie laten zien wat we kunnen tegen Taurus. We spelen thuis. Erg leuk als jullie komen kijken!

(Wedstrijdverslag van Bente #2. Foto Eric Visch)