Zaanstad dames 1 wint weer!

VoV, 21-11-2017. 14:04 uur. Op zaterdag 18 november speelde Zaanstad dames1 een spannende wedstrijd tegen Scylla, waarbij we helaas onze enige echte routinier Masja moesten missen. Tijdens de training heeft zij een enkel blessure opgelopen. Ook was helaas onze Italiaanse aanwinst Giulia afwezig. Gelukkig hadden wij vandaag hulp van Bente B, Romy en  Ruby van het tweede team. Heel erg fijn!

De eerste set zijn we gestart met Bente B, Bente, Lisa, Fiona, Jirrin, Tessa  en Lara in de basis. We zijn de wedstrijd goed gestart en wonnen deze set dan ook  overtuigend (25-21). De tweede set startte Rosa in plaats van Lisa. Ook werd er halverwege een dubbele wissel ingezet. Kayleigh en Romy kwamen binnen de lijnen. Bente van der Peet serveerde een paar mooie punten en ook Tessa sloeg de ballen er overtuigend in. Helaas kwamen we net wat punten tekort en verloren deze set met 23-25.

De derde set pakte de dubbele wissel ook weer goed uit en Fiona bleef de ballen er hard inslaan. De pass werd goed gebracht en er werden mooie ballen verdedigd. De set werd gewonnen met 25-19.

De vierde set startten we helaas zwak en kwamen we meteen op een grote achterstand. Pas halverwege deze set kwamen we weer terug door een paar mooie ballen van Mirjam en ook Lara bracht de pass weer netjes. Bente  had een paar mooie blokpunten en Bente B. bleef de ballen mooi verdelen. Helaas kwamen we net wat tekort en verloren deze spannende set met 24-26.

Gelukkig waren we de vierde set goed geëindigd en dit spel moesten we doorzetten in de vijfde set. Tijdens deze set was Jirrin onze grote uitblinker, zij heeft rond de 12 punten geserveerd! Ze maakte het nog even spannend want op 14-2 serveerde Jirrin uit. Gelukkig werd het laatste punt snel gemaakt en was het tijd voor een klein feestje. Heel fijn om onze tweede overwinning van het seizoen te vieren. We zijn heel blij dat Bente, Romy en Ruby ons zo goed hebben geholpen vandaag.

Volgende week hebben we een weekje rust en de week erop zullen we in Haarlem tegen Spaarnestad spelen. Op naar onze derde overwinning?!