Vizier op volleybal

 

Zaanstad JA gaat voor NOJK podiumplaats

VoV, 29-03-2019. 5:35 uur. Aanstaande zaterdag 30 maart zullen in Topsportcentrum De Koog de finales A-jeugd gespeeld worden van het prestigieuze Open Nederlandse Kampioenschap. Direct in de spotlight zal staan het jongens-A-team van Zaanstad, dat zaterdag een thuistoernooi in eigen hal speelt.

De Zaanse jongens – versterkt met Leon Luini en Jesper van Muijden van het TalentTeam – plaatsten zich op 23 februari in de halve finales door relatief gemakkelijk al haar wedstrijden met 2-0 te winnen. Zaterdag zal het team onder leiding van het coach-duo Sandor Rieuwers en Marc Donker het direct om half tien moeten opnemen tegen Sliedrecht Sport. Het team zal voor niet minder gaan dan een podiumplaats op zaterdag en wie weet wat er nog meer in het vat zit.

De Nationale Open Jeugd Kampioenschappen is het belangrijkste jeugdtoernooi dat de Nevobo organiseert. Verenigingen nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld. Er kunnen daarom ook jeugdspelers meedoen die al uitkomen in seniorencompetities en/of de landelijke divisies. Deelname is strikt leeftijdsgebonden, voor de A-jeugd gaat het om meisjes en jongens: geboren op of na 01-10-2000. Na de voorrondes en de halve finales zijn er zowel bij de meiden als de jongens acht teams overgebleven die allemaal heel graag Nederlands kampioen willen worden.

Organisatie van de NOJK-finales bij de A-jeugd is net als vorig jaar in handen van VV Zaanstad. Graag willen we er met de teams, supporters en heel veel vrijwilligers weer een fantastische dag van maken. De eerste poulewedstrijden starten om 9.30 uur, de kruisfinales om 16.15 uur en de finales gaan gespeeld worden om 17.30 uur.

De wedstrijden op de velden 1 en 2 in de  topsporthal zijn vanaf de kruisfinales ook te volgen op Youtube via www.vvzaanstad.nl/live.  Focus zal op één van de wedstrijden liggen, maar mogelijk dat er geschakeld kan worden. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de speciale NOJK-flyer van de dag. Voor iedereen heel veel plezier en sportief succes!

gh @ VoV, bericht vv Zaanstad, foto Eric Visch.