Zakelijke zege Volley Tilburg dames 1

VolleyTilburgRSZ

Een nieuw seizoen, in een nieuwe poule, met drie nieuwe teamgenootjes, een paar honderd nieuwe clubgenoten, een nieuw tenue en een nieuwe hal, samengevat: onze eerste competitiewedstrijd! Met als enige informatie vooraf een tegenstander die zich al flink in de underdogpositie had gemurmeld, konden we weinig anders doen dan van onze eigen kracht uitgaan tegen Energo uit Beers.

De eerste set namen we direct een paar punten voorsprong door goede serviceseries van Roxanne en Marloes. Waar volleybal echt een teamsport is, bleek er toch ruimte voor solo’s zoals Anneloes liet zien met meerdere gescoorde punten op rij. We vermoeden dat dit voortkomt uit de danswereld waarbij ze ook vaak haar moment pakt, wellicht iets voor de time outs bij Heren 1? Zomaar een suggestie.

Ondertussen ging de set gestaag verder zonder andere grote hoogtepunten, waarbij de snelle voorsprong niet de ontspanning gaf, maar ons spel juist steeds krampachtiger werd. Energo profiteerde met onder andere enkele blokpunten waardoor ze tegen het einde van de set weer langszij kwamen. Ook voor hen gold dat de goede flow van te korte duur was waarbij enkele fouten op rij de setwinst voor ons opleverde.

Waarschijnlijk mede door de dreiging van Femke aan het net waarmee ze de tegenstander inpakte, zoals ze dat ook letterlijk na de wedstrijd deed en menig ruimte in T – kwadraat mooi wist te versieren. Al met al echter geen spetterend begin, maar ja, 1-0 is 1-0 met 25-22.

De tweede set kwam Energo ruim op voorsprong door veel service- en aanvallend geweld, welke normaal gezien voldoende zou zijn voor de setwinst. Ware het niet dat wij het kunstje afkeken en vervolgens zestien punten wisten te scoren waarbij Energo nog slechts vijf ballen op de grond kreeg. Nathalie beukte er nog enkele fraaie ballen in, maar meer dan dat was het deze set ook niet waarbij mooie rally’s ontbraken. 25-21.

Het bizarre verloop van de tweede set kon enkel een glimlach op onze gezichten brengen waarbij we met een positieve vibe aan de derde een vierde set begonnen. Het niveau was niet hoogstaand, maar van doorzetten wisten we wel wat nog voor een aantal hoogtepuntjes zorgde. Suzanne plaatste een heuse slamdunk. Helaas werd die van Floor niet goedgekeurd, maar deed ze dat weer te niet door enkele mooie harde aanvallen.

Andra haalde nog enkele punten binnen door goede services waarbij ze de tegenstander uit balans bracht, Lotte zo een mooi kill – block kon plaatsen en deze overwinning op de tegenstander als ware voetballer vierde. Shannon kwam na drie sets in het veld en schudde de een na de andere voltreffer service uit haar mouw. Verdedigend samen met Shauny en Angelique in het achterveld kreeg Energo op haar service geen bal aan Volley Tilburg zijde op de grond. Waarbij ze de laatste score bewaarde voor een side out en ook het laatste punt van de wedstrijd direct werd binnengesleept, 25-16 en 25-11.

Een zakelijke overwinning kun je het wel noemen want beide teams behaalden hun topniveau slechts bij vlagen in deze wedstrijd. Waarbij dit keer niet het publiek de winnaar was, maar toch echt wel Volley Tilburg dames 1 met vijf punten!

Op het scorebord een prima begin waarbij we hopen dat we een klein voorproefje hebben kunnen geven van wat we kunnen en er nog veel mooie wedstrijden zullen volgen. De overwinning werd nog uitgebreid gevierd met een geslaagd openingsfeest en dagje Efteling waarbij nog maar eens duidelijk werd dat je niet bij Andra en Angelique in een bootje moet gaan zitten.

Meneer van de vliegende Hollander bedankt voor de teamfoto en supporters bedankt voor jullie steun! Tot over ruim anderhalve week bij Thor? Dit belooft nu al een klassieker te worden met vele oude bekenden tegenover elkaar.

(Wedstrijdverslag van Angelique Remmers, Volley Tilburg Dames 1)

PS: Bij ontvangst wordt teamfoto alsnog geplaatst.