Zege (0-4) Donitas D2 in koude en lage zaal

VoV, 23-10-2019. 5:52 uur. Afgelopen zaterdag zijn wij afgereisd naar het verre Friesland (er gaat namelijk niks boven het oh zo mooie Groningen) om daar vervolgens een potje te ballen tegen vc Bolsward dames 1. Bij het betreden van de zaal vielen ons gelijk twee dingen op:

 Het lage plafond dat Smurf met een beetje hoogte van Wytske kon aanraken.
 De tempratuur, het leek wel de noordpool.

De tempratuur van de zaal zorgde er dan ook voor dat we snel begonnen met de warming-up van Eli en Loosman. Na het inspelen, inslaan en serveren waren we er dan echt klaar voor, de eerste rally was meteen zwaar, we moesten het opnemen tegen de mini van de week van Bolsward, we konden de serve van de mini van de week niet handelen en verloren deze rally dan ook?.

Nu begon de wedstrijd dan echt, we begonnen de eerste set met: Eline, Iris, Sophie, Jill, Meriek, Kim en Annemarie. Eline begon met een mooie serve waardoor we meteen op een voorsprong van 0-4 wisten te komen. In het midden van de set plaatste Wout een dubbele wissel, Eline en Jill gingen eruit en Wytske en Anke kwamen erin. Doordat Jill, onze aanvoerster eruit ging en Lieke, onze 2e aanvoerster er niet in stond moest iemand anders de aanvoerende rol op zich nemen, Wout verkoos Kim hiervoor.

De wedstrijd lag even later een poosje stil toen de passer-loper van Bolsward geblesseerd raakte. Na de blessure ging onze aanvoerster, Kim, na haar serve eruit, waardoor er ‘weer’ een nieuwe aanvoerster moest komen. Een 3-dubbele aanvoersterwissel, een blessure aan de kant van Bolsward en een aantal punten later was de overwinning van de eerste set dan eindelijk aanwezig (17-25).

De 2e set begonnen we met dezelfde opstelling, maar dan één rotatie terug. De 2e set was niet veel anders dan de 1e set, weer een aanvoerster wissel en we wisten ook weer een voorsprong te bemachtigen. Wel gingen de middens van Bolsward steeds meer scoren waardoor we het wat moeilijker kregen. Desondanks dat bleven we op voorsprong, vochten we door en wisten we de set met een stand van 21-25 te winnen.

De 3e set begonnen we met een iets andere opstelling: Eline, Iris, Sophie, Jill, Noëlle, Kim en Annemarie. Volgens Kim en Noëlle gingen we deze set ‘Vuur spatten’. We begonnen de set weer met een mooie serve van Eline en kwamen op een voorsprong van 0-3. Bij een stand van 7-9, kwam de dubbele wissel er weer, Eline en Jill gingen eruit, Wytske en Anke kwamen er weer in. Door een goede servesdruk aan de kant van Bolsward kwamen we voor het eerst in de wedstrijd op een achterstand van 2 punten (11-9). We hielden het de hele set spannend, het ging van 15-15 naar 19-19 naar 24-24 naar zelfs 27-27 en toen hadden we het publiek het wel heet genoeg onder de voeten gemaakt. Met luidt gejuich sloegen we de set af met 27-29 winst.

De 4e en laatste set, we waren vastberaden om met 0-4 Friesland te verlaten. De opstelling was als volgt: Renee, Eline, Iris, Sophie, Jill, Noëlle en Annemarie. Het was een set waarin we zowel bergopwaarts als bergafwaarts gingen, we begonnen gelijk op, we gingen zelf steeds meer foutjes maken waardoor we al gauw een gat lieten vallen van zeven punten (13-6). Door middel van hard knokken en doorvechten wisten we dit gat nagenoeg te dichten (16-15), om hem vervolgens weer te vergroten (23-19). Daar was hij dan eindelijk, de gouden time-out van Wout, hij vertelde ons dat er nog niets verloren was, vanaf dat moment wisten we het!

Wij pakken deze set! Toch moesten we het nog net even iets spannender maken en gaven we Bolsward nog 1 punt waardoor het op een stand van 24-19 kwam. Desondanks deze stand waren we nog steeds vastberaden om de set binnen te halen, en wat deden we dit prachtig! Een time-out van Bolsward en een gele kaart voor Bolsward later was de 0-4 overwinning er, we wisten de set met een stand van 24-26 af te sluiten! Zolang jezelf maar gelooft dat de bal uit is, is hij uit.

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.