Zege en koppositie voor Dynamo Tubbergen

VoV, 19-11-2017.  17:40 uur. En dan moet je op een inhaaldag ’s avonds om 19.00 uur aantreden in Lemelerveld om een wedstrijd te spelen tegen de plaatselijke Bevers. En dan weet je ook dat je de koppositie kunt pakken maar tevens ook dat dit in sporthal Heidepark geen gemakkelijke opgave is.

Ten eerste omdat er op een centrecourt zonder boarding wordt gespeeld en er zodoende een “heel groot veld” ligt met optisch gezien heel veel diepte. Ten tweede omdat uit ervaring is gebleken dat de aanhang van de Bevers in ruime getale bij de thuiswedstrijden aanwezig is en als “zevende man/vrouw “ achter het team staat en als derde dat andere ploegen (lees Set Up 2 en Krekkers) er erg veel moeite hadden om winnend van het veld te stappen. Dan naar de wedstrijd.

In de eerste ging het tot de 10-10 gelijk op een kon geen van beide ploegen het verschil maken. in het middendeel wisten we door sterk te verdedigen zowel in het veld als aan het net een voorsprong op te bouwen van 13-17 en  waren we de bovenliggende partij op dat moment. Tot 18-21 leek het ook dat we eerste set goed zouden afsluiten. Bij deze stand echter zette de Bevers met messcherpe opslagen, maximaal gebruik makend van het thuisvoordeel van “het grote veld”, onze passlijn dusdanig onder druk dat ze de stand in twee servicebeurten konden ombuigen naar een 25-21 winst.

Dit was voor ons wel even een “tikkie”. De tweede set bleef de Bevers ons onder druk zetten en namen een voorsprong een voorsprong van 8-3. Door een aantal wissels kwamen we langzaam terug in de wedstrijd en bij 21-21 waren we weer helemaal bij. Nu konden we op het einde van de set wel doordrukken en wisten de set met 23-25 in ons voordeel beslissen.

De derde set was tot het einde toe heel erg spannend en de speelsters en begeleiding van de Bevers waren het niet altijd eens met de beslissingen van de scheidsrechters en lieten dat ook duidelijk merken. Aan de kant van Dynamo waren er ook wel twijfels over een aantal beslissingen maar gingen daar toch iets professioneler mee om. De ploeg bleef haar eigen spel spelen en won deze set op karakter maar ook gelukkig met 24-26.

De vierde set kunnen we kort over zijn. Dynamo was heer en meester nam een 4-12 voorsprong en vanaf dat moment gaf de Bevers “de pijp aan Maarten” en werd door de ploeg uit Tubbergen overklast.

Kortom met vier punten in de tas richting Tubbergen en koploper in de eerste divisie.  Een compliment voor de Bevers die het ons vanavond heel moeilijk hebben gemaakt en met deze instelling en speelwijze in sporthal Heidepark nog de nodige punten zullen pakken. En ook een groot compliment aan het thuispubliek dat luidruchtig maar ook sportief en respect  richting tegenstander achter hun ploeg bleven staan.

Volgende week weer een uitwedstrijd en dan gaan we naar Rivo uit Rijssen. De ploeg heeft in haar thuiswedstrijden (maar ook uit in Ootmarsum) laten zien dat ze veel progressie hebben gemaakt dit seizoen onder leiding van Johan Strokap. Deze jonge ploeg heeft heel veel potentie en het zal weer een wedstrijd worden waarin van alles mogelijk is.

Met de steun van het altijd luidruchtige en fanatieke publiek is het resultaat op voorhand niet te voorspellen. En iedereen wil graag tegen de koploper stunten en daar zullen we zaterdag ook mee om moeten gaan.

gh @ VoV, verslag van Johan Booyink, trainer coach Dynamo Tubbergen.