Zege Eurosped, verlies Apollo en Set-Up

VoV, 17-11-2019. 6:40 uur. Het Eredivisie podium bij de dames was gisteren voor de drie Twentse teams die daarin uitkomen en hun tegenstanders. De andere ploegen spelen vandaag.

Eurosped maakte tegen de Talenploeg TTPA haar leidende positie op de ranglijst waar en vertrok met een 0-3 zege uit Ede. Via de setstanden 21-25, 18-25 en 16-25. Nadat de thuisploeg in de eerste set de twintig puntengrens nog net kon passeren, bleven ze er in de volgende ver onder.

Eline Timmerman (Eurosped), Jette Kuipers en Iris Vos (beide TTPA) werden met 10 punten de meest scorende speelsters. Eurosped had in Marianne Het Lam – Scholten, Jolien Knollema en Kirsten Wessels (alle drie 9 punten) een drietal dat daar nauwelijks voor onder deed. De eigen score van 35 om 55 punten was helder en duidelijk. Eurosped was op alle scorende onderdelen de betere.

Van Sliedrecht Sport vs Apollo 8 kunnen we helaas alleen de uitslag en de setstanden geven. Het werd 3-1 voor de thuisploeg. Apollo bracht via 20-25 de 1-1 op het scorebord, nadat de eerste set met 25-21 verloren was gegaan. In de volgende twee was de thuisploeg met twee keer 25-16 de betere ploeg.

In Ootmarsum was Set-Up niet opgewassen tegen een sterk spelend VC Sneek. Een sterk begin van de thuisploeg kreeg geen vervolg. De eerste set was Set-Up met veel serve- en aanvalsdruk de duidelijk betere partij. Merle Baasdam serveerde haar team naar 10-5, Sneek deed wat terug (15-12), maar verloor de kans op aansluiting na een serie van Kimberly Smit naar 19-12. De set ging vervolgens met 25-15 naar Set-Up.

Tot 15-14 in de tweede set ging het gelijk op, maar met Roos van Wijnen aan de opslag (3 aces) en Iris Reinders als afmaker voor het net liep Sneek in een ruk uit naar 15-25. Sneek bleef het niveau in de derde set vasthouden, kwam nu via een serie van Anlène van der Meer op 3-14. In de eindfase kreeg Set-Up weer wat grip op het gebeuren, de 8-22 werd 16-25 en dus 1-2.

In de vierde set waren de teams na een aanvankelijk ruime voorsprong van Sneek (5-9, 12-16) weer aan elkaar gewaagd nadat Merle Baasdam de tussenstand naar 17-17 had geserveerd. In de razend spannende finale met eerst matchpoint voor Sneek op 23-24 lukte het de gasten om na de gelijkmaker via twee scores van Jasmijn Akse de volle buit uit Ootmarsum mee te nemen.

Merle Baasdam werd met 19 punten de topscorer van de partij, Benthe Olde Rikkert kwam met 13 scores ook nog in dubbele cijfers. Bij Sneek lukte dat Jasmijn Akse (14), Roos van Wijnen (13) en Anlène van der Meer (13). Iris Reinders en Lieze Braaksma bleven er één puntje van verwijderd. In de eigen score won Sneek het nipt op aces serveren (9/10) en blokpunten (8/9). Het aanvallende verschil was ruim (38/46)

Vandaag worden nog gespeeld Peelpush vs Regio Zwolle Volleybal en FAST tegen Dros – Alterno.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart en Rudy van ’t Rood.