Zege Floortje Meijners op Robin de Kruijf

FloortjeM

In de laatste wedstrijd van de dubbele vierkamp om de Turkse titel heeft Galatasaray, de ploeg van Floortje Meijners, de eerste zege behaald. Tegen VakifBank met Robin de Kruijf werd met 3-2 gewonnen. De titelstrijd is nu ook in Turkije gestreden, Fenerbahce werd kampioen, VakifBank eindigde als tweede en ViTra en Galatasaray werden derde en vierde. Deze stand was voor de laatste speelronde al bereikt, wellicht de oorzaak dat de nummers één en twee hun wedstrijden gisteren niet tot een winnend  einde konden brengen.

Galatasaray verloor de eerste set met ruim verschil. Nadat Robin de Kruijf 15-22 had gemaakt kon het team van Meijners nog een paar punten bijschrijven voordat Sonsirma en Toksoy-Guidetti de set met 18-25 afmaakten. In de volgende doorgang had Galatasaray het initiatief. Na de 13-7 en 16-12 tussenstand zette de Kruijf VakifBank op 19-17. Meijners scoorde 20-17 en 21-17, Nadia Centoni haalde de 25-22 winst binnen.

In de derde set was VakifBank van begin tot eind de leidende ploeg. De Kruijf blokkeerde de 20-25 tegen de vloer. En daarna leek haar ploeg de wedstrijd in de vierde set snel te gaan beslissen. Via 7-13 en 11-17 liep de voorsprong op naar acht punten bij 13-21, voordat Galatasaray aan het inhalen ging. In de finale was Floortje trefzeker, ze scoorde de 22-24, 23-24 en 25-24. De 2-2 in sets kwam via 26-24 tot stand.

In de tiebreak werd met 8-7 van speelhelft gewisseld, daarna sloeg Bosetti de ene na de andere erin tot aan 12-8. Het laatste punt was voorbehouden aan Floortje Meijners, zij maakte de 15-8 en dus de 3-2 winst tot een feit. Floortje Meijners scoorde totaal achttien keer, Robin de Kruijf kwam tot 16 treffers.

Fenerbahce verloor de laatste wedstrijd met 1-3 van ViTra. Na de setwinst met 25-21 in de openingsset en het 25-27 verlies dat daarop volgde, werd met een 15-25 en 22-25 nederlaag het seizoen afgesloten.

Eindstand na 6 wedstrijden: Fenerbahce 14, VakifBank 11, ViTra 8 en Galatasaray 3 punten.