Zege Gemini S via tiebreak na 2-0 voor,

VoV, 20-02-2023. 5:52 uur. Afgelopen vrijdagavond speelde een volleybalteam van Gemini zijn zeventiende wedstrijd van het seizoen. Ze speelde tegen ’n volleybal combinatie. De geblesseerde liet zich nog even zien en was tussen het tienkoppig publiek niet te horen. De zieke bleef in bed. De korsten rond zijn ogen waren als gortdroog vastgekoekt aan zijn kussensloop. En hij wilde twee voor twaalf kijken.

Vanaf het begin deed onze oude vertrouwde diagonale sloopkogel het goed. De heipaal (voor insiders), die zijn honneurs waar had genomen, zag vriendelijk lachend dat onze sloopkogel zijn naam eer aan deed. Slopen met kogels. Niet verwonderlijk was de winst met 25-20 in de eerste set.

Omdat de alleskunner met zijn gekrulde wimpers het passen ook prima oppakte, konden wij de tweede set ook binnenslepen. Onze sloopkogel serveerde het beslissende verschil en het stond zomaar 25-18.

De set die daarop volgde kan je van alles over zeggen. Ik kan me er weinig van herinneren, want ik serveerde op 0-1 onder het net door. De schaamrode wangen kleurden vast goed bij het shirt van Gemini, maar de afgang was compleet. Of we verder deze set nog kansen hebben gehad…geen idee. We verloren met 23-25.

De vierde set was onze brommer op de buitenkant al flink op zijn reserves aan het teren. De tegenstander deed het steeds beter en met een immense achterstand sleepten wij ons door deze set. De ‘hoge bomen aan den einder van de Flevo’ gaven elkaar de setup en scoorden deze ook nog. Het was niet genoeg. Onze geniale grijze massa van zo’n 1330 gram stuurde aan en dook over de grond. Het was niet genoeg.  Aan het slot werd de zeperd nog enigszins goed gemaakt. De kwelling duurde tot 17-25, alsof onze geblesseerde een benefietavond aan elkaar moet praten en de microfoon doet het niet.

Muziek volgde bij het beslissende einde. Right Said Fred op de bok zong namelijk met soul. Een heerlijke ‘I’m too sexy’ liet hij door de sporthal galmen. We konden ons maar lastig concentreren met deze geweldige performance.

Met een applaus voor de scheids stapten wij het veld weer in. Om daarna met 3-8 in de vijfde set van kant te wisselen. Één van de hoge bomen stond uiteindelijk op. Waar zij gedurende de wedstrijd al bloks hadden gemaakt, blijven zij toch altijd onze steunpilaren. Zij die veel wind vangen. De ene met iets minder jaarringen serveerde ons terug in de wedstrijd. En onze heipaal koos voor het allesbeslissende tactische vernuft. Niet te gek doen. Met beide benen lekker op de grond. De zoete overwinning viel goed 15-13. Deze week maar even op de brommer met een natte washand langs onze ziekenboeg.

gh @ VoV,  verslag van B,B. Achternaam, Gemini  S. Foto idem.