Vizier op volleybal

 

Zege Protos is kers op de relatiedagtaart

VoV, 09-12-2019. 17:54 uur. De kers op de taart. Zo voelde het wel een beetje na de wedstrijd. De relatiedag van de Utrechtse Studenten van Protos was alweer een doorslaand succes. In groten getale waren ouders, vrienden, huisgenoten, (potentiële) sponsoren, kennissen en erg veel oud-leden naar Olympos gekomen om weer eens het studentikoze gevoel te ondervinden.

Ik heb spelers en speelsters die rond 1995 de clubkleuren droegen en oud-clubgenoten die net een jaar weg zijn maar toch even voor hun eigen wedstrijd aan kwamen waaien gezien. Na hun eigen wedstrijd waren ze er trouwens weer om te genieten van de Heren 2 kwis, althans het bacchanaal dat daaraan vast zit.

In veel opzichten mag 2019 het jaar van de nog nooit vertoonde …… zijn. Heren 2 heeft voor het eerst een wedstrijd gewonnen op de dag dat zij ook de Heren 2 kwis organiseerden, Heren 1 speelt in de Topdivisie tegen Webton Hengelo….en won. Dames 1 staat bovenaan in de derde divisie en kan het winterkampioenschap niet meer ontgaan. Allemaal unieke gebeurtenissen.

Afijn, de wedstrijd van de Domstedelijke studenten. Zoals gewoonlijk was de wedstrijd tot in detail voorbereid en, zoals zo vaak al is gebeurd, kon het gameplan bij het aanschouwen van de beginopstelling van onze Twentse opponent voor een belangrijk deel de prullenbak in.

Onze Overijsselse gasten misten nogal spelers waaronder een belangrijk deel van de passlijn. Zonder de aanwezige spelers tekort te willen doen ging er op deze manier wel een hoop ervaring verloren aan Webtonse kant. Voor de studentjes niet onverdeeld ongunstig.

Een aantal zaken uit de voorbereiding bleven wel overeind; opslag en blok. Nadat we de eerste set met veel steun van het publiek en wat geluk binnen konden slepen kregen we het servicegeweld van de buren van Enschede iets meer onder de knie.

Hierdoor konden de OV-jaarkaarthouders wat meer gaan werken aan hun eigen spelletje en dit ging de schuldenaren best goed af. Ze lieten zien zelf ook best aardig te kunnen serveren en zo af en toe ook een bal mooi in te kunnen slaan, hierbij geholpen door de publieke aanmoedigingen.

Niet voor het eerst dit jaar heeft het gehele team een bijdrage geleverd aan de Utrechtse zege en ook niet voor het eerst dit jaar was de inbreng van iedereen noodzakelijk en van toegevoegde waarde.

Het gerucht gaat dat onze Oosterburen na de winterstop veel vaker compleet zullen zijn en dat zij dan met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijk uit een ander (Grolsch) vaatje zullen tappen!

Volgende week spelen we tegen onze mede-promovendus uit de eerste divisie A; een team dat het (net als vorig jaar) nog beter doet dan wij met een derde plaats op dit moment èn uitverkiezing van sportploeg van het jaar in Amersfoort. De armlastigen moesten het doen met een uitverkiezing van studentenploeg van het jaar in de Domstad en de op drie na knapste studentensporter in de gelederen. Zaterdag 14 december in het nieuwe omnisportcentrum Amerena te Amersfoort (naast Hoogland) om 19.30 uur.

gh @ VoV, verslag van Bernard Schoonbeek, USV Protos Heren 1. Foto Jan van den Noort.