Zege van het collectief VC Sneek bij Activia

VoV, 13-11-2023. 6:37 uur. Een 3-1 zege in het altijd gezellige Brabantse land voor de dames van Friso Sneek tegen debutant SOMAS/Activia afgelopen zaterdag waarbij de triomf door het collectief tot stand kwam. Tenminste zo omschreef assistent-trainer/coach Henriëtte ter Steege de prestaties van Friso Sneek na de vier sets zege in Sint Anthonis tegen de va banque spelende thuisclub van trainer/coach Michaël Beugelsdijk.

Anniek Siebring terug: De Friezinnen trokken naar de Activiahal met een nagenoeg fitte Anniek Siebring die o.a. in de tweede set ook weer in actie kwam. Een prettige bijkomstigheid voor trainer/coach Erik Reitsma die nog altijd Britt Schreurs moet missen.

Verdediging: Friso Sneek startte veelal met de basis Nynke Oud, Annika de Goede, Pleun van der Pijl, libero Geldou de Boer, Rosa Entius, Rixt van der Wal en Nynke Hofstede. De bezoekers kregen in de eerste set niet veel vat op de hechte verdediging van de thuisclub die alle ballen van de vloer raapte en met een vier punten voorsprong de openingsset binnen haalden. “Compliment voor hun verdediging”, memoreerde Henriëtte ter Steege.

Bullits: In de tweede set een beter Sneek en met name aanvallend Rosa Entius op de buiten met de nodige bullits zorgde voor een ruime marge. (18-25) De derde set kende een wisselend scoreverloop met Sneek op 13-16 voor maar ook met 23-21 achter.

De fusieclub had zelfs drie setpoints – Loes van Hout had een uitgelezen kans om de thuisclub een punt te bezorgen- maar deze werden door Friso Sneek allemaal tenietgedaan door een knallers van Rosa Entius en een effectief blok van Nynke Oud en Rixt van der Wal waarbij Nynke Hofstede met een dakje de set binnenhaalde. “Daarmee kwamen we goed weg, ”gaf Ter Steege ruiterlijk toe. “Voor hetzelfde geld hadden we met 2-1 achtergestaan.”

Trefzeker: In de vierde set had Friso Sneek steeds een voorsprong en dat is lekker de partij uitspelen. Met op 23-18 twee mooie services van Annika de Goede en een trefzekere bal van Rixt van der Wal via het blok werd de winst in vier sets binnengesleept.

Kleine verschillen: Een nuttige overwinning van de dames van Friso Sneek die ook alle concurrenten zagen winnen waardoor de verschillen op de ranglijst tussen de bovenste vier klein blijven. Friso Sneek staat een punt achter Djopzz Zwolle maar heeft een duel minder gespeeld door het afgelaste duel tegen Sudosa/Desto. Deze partij wordt op woensdag 29 november in de Sneker Sporthal ingehaald.

gh @ VoV, verslag van VC Sneek, foto Antsje Cnossen (archief)