Zege voor Siebring in halve finale play offs

VoV, 17-03-2021. 5:26 uur. In Finland is het seizoen gevorderd tot de halve finales van de play – offs. Daarin speelde gisteravond LP Viesti met Anniek Siebring thuis tegen Hameenlinna, de ploeg die vlak na hen als derde in het reguliere seizoen was geëindigd.

Na vier sets in dit eerste duel was er over de afloop nog maar weinig te zeggen, mede omdat de derde en vierde set met minimaal verschil beslist werden, nadat beide teams daarvoor met 19-25 en 25-22 één keer aan de goede kant van de score hadden gestaan.

Het liep bij moeilijk in de eerste set voor Siebring en haar ploeg. Scoren wilde niet goed lukken waardoor Hameenlinna er met een ruime zege vandoor ging. In de tweede set leken alle problemen opgelost bij een 20-13 stand, maar op 21-22 zag het er plotsklaps heel anders uit. Viesti kon echter met een eindsprint alsnog de stand op 1-1 brengen.

In de derde set waren er tot aan setpoint voor Viesti bij 24-22 maar minimale verschillen. Siebring c.s. misten de setpoints op deze stand en ook die op 25-24 en verloren de set met 25-27. In de vierde set de omgekeerde situatie, een grote voorsprong (18-12) zag de thuisploeg verloren gaan (19-18, 20-21) om dan via een ontketende Anniek Siebring, die 8 keer in deze set scoorde, toch de tiebreak eruit te slepen (26-24)

Ook in de vijfde set was Siebring scorend ook goed op de dreef. De 15-7 betekende 3-2 en een 1-0 stand in deze ‘best off’ serie.

Viesti had een serverend voordeel v.w.b. de aces van +2, aanvallend scoorden ze 7 keer vaker en ze maakten 3 blokpunten meer. Daar tegenover stond een hogere foutenlast van 7 punten.  Anniek Siebring nam 23 van de totale eigen score van 82 punten voor haar rekening.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Viesti LP.