Zeges Eurosped, Set-Up, Peelpush en Zwolle

VoV, 3-11-2019. 7:10 uur. En dus nederlagen voor Sliedrecht Sport, Apollo 8, Dros Alterno en VC Sneek. Een logisch vervolg op de kopregel.

Na een 1-3 zege bij mede koploper Sliedrecht is Eurosped sinds gisteravond alleen koploper in de Eredivisie. Landskampioen, bekerwinnaar en Supercupwinnaar Sliedrecht Sport ging in de Basis na vier sets als de grote verliezer naar de kleedkamer, Eurosped als de triomfantelijke winnaar.

Sliedrecht Sport had nog wel de betere start al kwam Eurosped aan het eind van de set behoorlijk opzetten en liep nog in naar 25-22. Na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd in de tweede set lieten de gasten uit Vroomshoop aan het eind meer daadkracht zien en trokken de stand via 21-25 gelijk.

Eurosped bleef op de ingeslagen weg doorgaan en pakte een ruime voorsprong in de derde set, Sliedrecht liep nog wel in, maar steeds hadden de gasten uit Vroomshoop het antwoord klaar. Aan het eind was een handvol punten meer dan duidelijk. Eurosped was op deze zaterdagavond gewoon de betere ploeg en won met 20-25. En Eurosped bleef het initiatief houden en legde de thuisploeg in de vierde set zijn wil op. Eurosped liep steeds verder uit en liet Sliedrecht niet meer in de wedstrijd komen. Met een dikke 13-25 ging de landskampioen de boot in.

Kirsten Wissels werd met 17 treffers de topscorer van de partij, samen met Fleur Savelkoel van Sliedrecht, die hetzelfde aantal scoorde. Eline Timmerman en Dagmar Boom namen respectievelijk 14 en 13 punten voor hun rekening. Vera Mulder en Esther van Berkel (Sliedrecht Sport) 12. Eurosped was aanvallend (42 om 49) en blokkerend (5 om 14) de betere ploeg.

Set-Up ’65 ging in Ootmarsum na een goede partij als winnaar van het veld. In de eerste set deed Apollo 8 zichzelf met een torenhoge foutenlast (13 scores voor Set-Up) de das om, dat de set via een foutserve, de elfde in de set van Apollo 8, met 26-24 naar de thuisploeg ging was daarvoor tekenend.

In de tweede set serveerde Kimberly Smit Set-Up van 13-12 naar 19-13, Set-Up bleef de bepalende ploeg, waarna Martine Stevelink met een eerste tempo score de set met 25-15 tot een einde bracht. Bij de 18-11 in de derde set had Set-Up een zege in drie sets voor het grijpen, echter kwam er toen een kink in de kabel. Met Eline Geerdink aan de opslag kwam Apollo 8 terug naar 18-17 en met de steeds maar raak slaande Esther Huls namen ze daarna een 20-23 voorsprong, die ze met 22-25 naar de finish brachten.

In de vierde set het omgekeerde beeld. Apollo 8 lag op koers voor de tiebreak bij 13-16 maar Wies Bekhuis trok een dikke streep door die koers heen. Met een prachtig scorende Marlies Eertman en een drietal aces van Wies werd het in een lange serie 23-17, waarna Set – Up de winst met 25-19 definitief maakte.

Evie van Kerkvoorde scoorde 17 punten, Ester Hulst van Apollo 16. Merle Baasdan kwam tot een totaal van 15 en Rianne Vos van Apollo tot 13. Wies Bekhuis en Benthe Olde Rikkert scoorden 9 keer, bij Ilona ter Avest van Apollo bleef de teller op 8 staan. Martine Stevelink nam 7 punten voor haar rekening.

Set Up maakte 65 eigen punten, Apollo 59. Het verschil zat in de aces (15 om 7), Aanvallend en blokkerend was Apollo twee keer één puntje beter. In de foutenlast werd het 24 om 33.

Regio Zwolle Volleybal bezorgde VC Sneek de vijfde nederlaag op rij. In Zwolle werd het 3-1 voor de ploeg van Wilfried Groothuis. Sneek kwam geweldig uit de startblokken en sloot de eeste set met forse winst af. Via 15-25 kwamen ze op 0-1, daarna werd het in de tweede set meer een wedstrijd. Deze keer had de thuisploeg met 25-22 de overhand en maakte 1-1. Zwolle bleef vervolgens het initiatief houden en met 25-19 en 25-16 lieten ze de bezoekers niet meer voorbij de twintig puntengrens komen.

Peelpush deed thuis goede zaken tegen Dros – Alterno. Met een verschrikkelijke 25-09 openden ze de wedstrijd, verschrikkelijk voor Alterno. Ondanks de geweldige afstraffing in de openingsset pakte Alterno de tweede set heel knap. Met 17-25 waren ze terug in de wedstrijd. Maar meer dan één gewonnen set voor de gasten stond Peelpush niet toe. Het vervolg was met 25-19 en 25-22 voor de debutant. Een duidelijke 3-1 zege dus.