Vizier op volleybal

 

Zeges in Heerlen na verlies in Turkije

VoV, 20-05-2019. 4:35 uur. Het was een drukke beachvolleybal week voor het duo Dirk Boehlé / Stefan Boermans. Afgelopen donderdag speelden ze op de Aydin Masters, een tweesterren toernooi in Turkije, twee partijen in de kwalificaties (twee keer 2-1 winst tegen respectievelijk Iran en Letland), vrijdag werd daar in de poulefase twee keer verloren (vs Italië en Turkije) en zaterdag om 12:50 uur waren de heren alweer present bij het tweede eredivisie beach toernooi in Heerlen.

In de poulefase wonnen ze van Baan / Heijling (2-0 via 21-17 en 21-14) en van de Cuba / Gabriel (ook 2-0 via 21-13 en 21-18),waardoor ze de tussenwedstrijd voor de kwartfinale konden overslaan en zich rechtstreeks daarvoor plaatsten.  In die kwartfinale op zaterdagmorgen waren ze met 2-0 (15, 19) te sterk voor Berkhout / Immers en via een 2-1 zege op van Steenis / Vismans, de tiebreak pakten ze met 15-10,  gingen ze door naar de finale.

In de finale verloren Boehlé / Boermans de eerste heel erg afgetekend van Nijeboer / van de Ham, maar het herstel was minstens zo indrukwekkend als de zege van hun tegenstanders in de eerste set. Via 13-21 en 21-17 werd het 1-1, waarna de drukke week volleybal door Boehlé / Boermans met een 17-15 zege in de tiebreak werd afgesloten. Hun eerste  titel was binnen.

In de kleine finale bij de mannen wonnen Blom / de Groot met 2-0 van Vismans / van Steenis en werden daarmee derde.

Bij de dames ging de eindzege naar Katja Stam en Julia Wouters. Ook zij hadden een verblijf bij de Aydin Masters achter de rug, alleen lukte het hen niet om daar tot het hoofdtoernooi door te stoten. In de kwalificatieronde verloren ze op donderdag met 2-0 van Rusland en konden ze toen al terug naar Nederland.

Hun pad naar de finale in Heerlen ging via poulewinst op Katan / Smit (2-0) en Gras / van de Velde (ook 2-0). In de kwartfinale waren ze te sterk voor Mexime van Driel en Iris Reinders en in de halve finale werd de vierde wedstrijd in Heerlen zonder setverlies gewonnen van Emma Piersma / Pleun Ypma.

Tegenstander in de finale was het jeugdige duo Emi van Driel / Raïsa Schoon. In de poulefase had dit KBU duo al een ‘zusterstrijd’ uitgevochten met Mexime van Driel / Iris Reinders en dat met 2-1 gewonnen. Toen was de ‘jeugd’ na de verloren eerste set (21-16) twee keer duidelijk de beste met 11-21 en 10-15.

Het lukt Emi / Raïsa echter niet om voor haar zus, die dus in de kwartfinale van Stam / Wouters hadden verloren,  revanche te nemen. In een spannende driesetter verloren ze de eerste set met 16-21, pakten ze nog wel de tweede (21-18) en konden in de derde heel lang mee doen om de winst (12-15), maar per saldo kwamen ze nog net iets tekort.

Op de derde plaats in Heerlen eindigden Sophie van Gestel en Marloes Wesselink. Zij wonnen met 2-1 van Emma Piersma / Pleun Ypma.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV, Aydin Masters..