Zeges Overbeeke en Sparidans in Frankrijk

VoV, 30-10-2018. 11:17 uur. Bij de vierde speelronde in Frankrijk was er winst voor de teams van Robin Overbeeke (Nice) en Dirk Sparidans (Nantes), de ploegen van Floris van Rekom (Tours VB) en Bennie Tuinstra (Tourcoing) verloren en ook Toulouse van Gijs Jorna en Ramon Martinez Gion moest met een nederlaag van het veld. Thomas Koelewijn (Poitiers) was speelvrij.

Nice won uit bij Sète met 0-3, mede door 12 treffers van Robin Overbeeke.  In de eerste  en derde set moest Nice een kleine achterstand (8-7 en 8-6) goedmaken tussen de technische time outs, waarvan de tweede bij 13-16 en 14-16 ingingen.  Met 23-25 en 21-25 bleef er in deze sets genoeg over voor de winst. Daartussen was het verschil met 19-25 een stuk duidelijker.

Nantes behaalde een zwaar bevochten 3-2 zege op Montpellier. In de eigen score was de ploeg van libero Dirk Sparidans, vier keer in de fout bij 20 servepasses, één puntje slechter dan de bezoekers, echter en ruim lagere foutenlast (23 om 34) compenseerde dat. De 2-0 voor (25-17, 25-23) werd via 21-25 en 23-25 gelijk, waarna de tiebreak met 15-9 voor de thuisploeg was.

Tourcoing, zonder Bennie Tuinstra, verloor thuis met 2-3 van Narbonne. De ploeg van Tuinstra kon een 2-1 achterstand in sets met 25-22 wegwerken, de 9-15 bracht daarna de beslissing.  De foutenlast in dit duel ( 36 om 34) was imposant.

Tours VB, met Floris van Rekom één set in de basis, verloor uit bij Chaumont met 3-2. Tours kwam met 2-0 achter, kon in de vierde set met 26-28 en tiebreak afdwingen, maar kwam daarin met 15-13 net tekort. Van Rekom scoorde 3 keer.

Ajaccio won thuis met 3-0 van Toulouse, waarin Gijs Jorna de hele wedstrijd speelde, 7 punten, en Ramon Martinez Gion in de tweede en derde set invalbeurten had en tijdens welke hij 2 punten op het scorebord liet zetten. De verschillen waren met name in de eerste twee sets niet groot (25-23, 25-22), daarna volgde nog een 25-19.

En bij Cannes vs Rennes was de Belg Bram van den Dries met 19 punten de topscorer.  Koploper Rennes (12 punten uit 4 wedstrijden) won met  0-3 via de setstanden 19-25, 15-25 en 21-25.

Avital Selinger won in de Eredivisie dames met zijn ploeg Le Cannet, het voormalige Voléro Zürich, de uitwedstrijd bij Venelles met 2-3. De 1-2 voor in sets kon pas in de tiebreak met 17-19 in winst worden omgezet. Casanova van Le Cannet scoorde 34 keer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.