Zeges voor Apollo 8, Sneek en VCN

VoV, 10-10-2021. 7:20 uur. Gisteren behaalden VC Sneek en Apollo 8 vlotte zeges tegen FAST en VV Utrecht. VCN kwam in Zwolle sterk terug na een verloren eerste set en een ruime achterstand in de tweede en won daarna met 1-3.

VC Sneek kende thuis tegen FAST een imponerende start (8-2, time out FAST) en kwam in het verdere verloop niet meer in de problemen. Tussenstanden 15-7 en 19-10. Rixt van der Wal blokkeerde de 23-13 tegen de vloer, daarna maakten twee foutserves de 25-14 eindstand.

In de tweede set behield Sneek het overwicht. Via 4-0 kwamen ze via o.a. twee aces van Anlène van der Meer met 12-5 voor en ook dat verschil werd met overmacht naar de big points gebracht. Op 20-11 ging FAST de time out in, met een score van Anlène van der Meer (23-13 en een ace (24-14) werd het na een aanvallende fout van FAST 25-14.

In de derde set bleven de teams tot 7-6 bij elkaar, daarna nam Sneek afstand. Eerst van 10-7 naar 13-7 en bij 21-16 kwam de 3-0 winst steeds dichterbij. Die werd met 25-20 ook verwezenlijkt.

VCN kreeg in de eerste set tegen Regio Zwolle Volleybal geen been aan de trapper. Via 4-0, 11-5 en 20-10 werd met 25-13 verloren. In de tweede set leek het na 8-3 en 14-10 bij 18-13 dezelfde kant op te gaan, maar toen kwam er zand in de scorende motor bij de thuisploeg. VCN knokte zich naar 21-19 en bij 22-24 stonden ze op setpoint. Zwolle kon verlies uitstellen (24-24) maar niet ongedaan maken (24-26).

VCN veranderde een 12-10 achterstand in de derde set in een 12-15 voorsprong. Zwolle kwam terug in de set en bij 21-21 waren er weer kansen op setwinst, die waren bij 22-24 erg klein geworden en resulteerden in nihil bij het 23-25 verlies. In de vierde set Liep VCN van 12-15 uit naar 14-21 en won ruim met 16-25.

Maureen Weernekers scoorde 19 keer voor de gasten, Marly Bak en Iris Reinders kregen er voor Zwolle 14 achter hun naam. Zwolle maakte meer aces (10 om 7), VCN meer aanvallende punten (48 om 50) en blokpunten (7 om 10)

In Utrecht behaalde Apollo 8 de tweede zege van het seizoen. In de tweede set was het verschil met de debutant groot, na de 11-11 werd het via 13-15 een 14-25 setwinst, in de andere twee sets kon de debutant op dit niveau goed meekomen.

In de openingsset leek Apollo 8 ook met ruim verschil te gaan winnen toen er na 7-12 en 16-18 een 18-23 score op de borden stond. Twee side outs en de winst was met 20-25 binnen, maar die vlieger ging even niet op. VVU kwam tot 22-23 terug en moest toen capituleren. Eindstand 22-25.

En in de derde set waren de teams erg aan elkaar gewaagd en had VVU bij 24-23 de kans om de wedstrijd met in ieder geval een set te verlengen. Daarvoor was het via 9-9, 15-15 naar 22-23 gegaan. VVU kwam op setpoint maar kon het niet benutten. Dat deed Apollo 8 op 24-25 wel.

Rianne Vos (13 punten) en Tess de Vries (10 punten) werden bij de bezoekers de meest scorende speelsters. Bij de thuisploeg waren dat Jolien Sinnema (12 punten) en Lisa Harmsen (10 punten). Blokkerend had Apollo met 3 om 10 scores het meeste voordeel. De 5 om 9 aces en 32 om 35 aanvallende punten waren ook in hun voordeel.

Vandaag staan nog op he programma SV Dynamo vs. Team 22, Peelpush vs. Set -p ’65 en Eurosped vs. Sliedrecht Sport.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Rudy van ’t Rood en Jan Bredewoud. (Apollo 8)