Zeges voor de teams van Knip en Plak.

VoV, 25-01-2022. 5:06 uur. Kirsten Knip heeft afgelopen weekend met Paris St. Cloud een 3-0 zege behaald op Chamalières. De bezoekers kregen per set 21, 22 en 19 punten mee. In zowel de eigen score (52 om 43) als de foutenlast (19 om 23) lag het voordeel bij de ploeg uit de Lichtstad. Libero Knip was 12 keer foutloos op de servepass, het totaal aantal keren dat Chamalières op haar serveerde van de 57 geslaagde serves. Paris staat op de negende plaats met 22 punten uit 16 wedstrijden.

Saint Raphael van Lynn Blenckers leed uit bij Mulhouse een 3-0 nederlaag. Hun score per set kwam niet verder dan 18, 14 en 17 punten. Duidelijk verlies dus, waar gezien de ruime twintig punten meer van Mulhouse voor de eigen score ook nog eens uitdrukking aan geven. Lynn Blenckers scoorde 3 keer. Haar ploeg staat nu met 27 punten uit 14 wedstrijden op de vijfde plaats.

Koploper in Frankrijk bij de dames is Le Cannet van Tessa Polder met 36 punten uit 14 wedstrijden.

Bij de mannen won Fabian Plak met Chaumont met 3-2 van Nice. Na de 0-2 achterstand (21-25, 17-25) kon met een marathonset verlies in drie sets worden voorkomen. De 37-35 maakte 1-2 en daarna pakte Chaumont met 25-16 en 15-9 de winst via de tiebreak. Plak scoorde 15 keer, in de eerste set had hij een invalbeurt, in de overige begon hij in de basis. Chaumont staat derde met 34 punten uit 18 wedstrijden.

Toulouse van Gijs Jorna leed tegen Tours een nederlaag met nipte set verschillen. De eerste set won Toulouse met 25-17, daarna gingen de volgende drie met 26-28, 24-26 en 23-25 verloren.

In de tweede set had Toulouse drie setpoints, die allemaal onbenut bleven. In de derde set ging een 22-20 tussenstand naar 22-24 en 24-24 en werd er opnieuw met minimaal verschil verloren. En in de derde set maakte Tours van 23-21 achter een 23-25 zege. Jorna had invalbeurten in de 2de en 4de set, in de derde stond hij in de basis. Hij scoorde 2 keer. Zijn ploeg staat met 18 punten uit 18 wedstrijden op de elfde plaats.

Tours is met 40 punten uit 15 wedstrijden de koploper in Frankrijk.