Zeges voor Dynamo, Lycurgus en Sliedrecht

VoV, 23-02-2020. 6:00 uur. Gisteren ging in de Eredivisie mannen de Kampioenspoule van start, waaruit na tien wedstrijden de top twee in de stand de play-offs om de landstitel gaan spelen.

Aan deze competitie werd met de volgende beginstand na nul wedstrijden begonnen: Dynamo 5, Lycurgus 4, Sliedrecht Sport 3, Orion 2, ZVH 1 en Taurus 0.

In Zevenhuizen is SAMEN. Lycurgus overtuigend begonnen. In amper een uur tijd werd RECO ZVH met 3-0 verslagen via de setstanden 14-25, 18-25 en 17-25.
Even kon RECO/ZVH in de eerste set aanhaken en meekomen (5-5), daarna verdween de kersverse bekerwinnaar al vlot uit het zicht (6-10, 8-16, 12-21) en won overtuigend. In de tweede set een soortgelijk verloop. Op de 4-4 volgden 6-10, 11-16 en 16-21. In de derde set sloeg Lycurgus al vlot een gaatje van vijf punten (3-8) en hield daarna steeds een handvol punten voordelig verschil op het scorebord.

Trainer/coach Arjan Taaij was na afloop opgetogen. ‘We hebben goed gespeeld en vanaf het begin de toon gezet. Met een aantal andere jongens begonnen dan afgelopen zondag. Van hen speelde Frits van Gestel heel goed. Er waren wel fases dat het een beetje rommelig was, maar uit de rally en via de side-out scoorden we tachtig procent. Dat is gewoon goed. Aanvallend was de foutenlast laag en serverend hadden we voldoende druk. Een prima wedstrijd en de manier om te reageren na afgelopen zondag’

Sliedrecht Sport is met een 2-3 zege in Doetinchem tegen Active Living Orion aan de Kampioenspoule begonnen. De gasten knokten zich vanuit een 1-0 (25-19) en 2-1 (24-26, 25-18) naar een zege in vijf sets (21-25. 11-15) en bezorgden zichzelf een prima start en Orion een koude douche in de race naar een plaats in de play-offs.

rion bouwde in de eerste set een hele grote voorsprong op van veertien punten bij 22-8, kreeg vervolgens een lange serie tegen (22-18) maar sloot nog met duidelijke winst af. In de tweede set kwam de thuisploeg na een tot 21-21 gelijk opgaand duel op setpoint bij 24-22, maar kreeg het winnende punt niet gescoord en verloor met 24-26.

Het herstel volgde in de derde set toen de thuisploeg na 11-11 naar 19-14 uitliep en opnieuw met ruime voorsprong afsloot. Sliedrecht Sport sleepte de tiebreak binnen door in de vierde set een 17-16 achterstand te veranderen in een 17-20 voorsprong en daarna de controle te houden. Met de serie van 18-20 naar 18-24 maakten ze de stap naar de 21-25 setwinst. In de tiebreak nam Sliedrecht na 9-9 afstand naar 9-12 en pakte vervolgens de winst.

Draisma Dynamo heeft in Houten met één setje verlies toch de volle buit mee kunnen nemen naar Apeldoorn. Een week na de teleurstellende nederlaag in de beker had Dynamo het ook in de eerste set tegen Taurus, de nummer zes van de beginstand, lastig. De thuisploeg kwam een aantal keren op voorsprong (5-2, 15-11) maar zag de gasten ook steeds weer terugkomen (9-9, 15-15), waarna er tot aan 22-22 een gelijk opgaande score was. De laatste drie punten van de set waren voor thuisploeg Taurus.

Ook in de tweede set warend e teams heel lang aan elkaar gewaagd met tussenstanden 5-5, 12-12 en 15-15. Dynamo kon de 17-16 achter vervolgens in 17-20 veranderen, Taurus kwam terug naar 21-21, waarna deze keer Dynamo het betere eindschot had en met 21-25 won.

In de derde set sloeg Dynamo na 12-13 toe. Via 13-17 en 15-22 werd het 18-25. In het middendeel van de vierde set speelde zich iets soortgelijks in de score af. De 11-11 werd 11-15, de 16-17 tilde Dynamo naar 16-20, waarop ze de set met 20-25 voor zich beslisten. En de wedstrijd dus met 1-3 wonnen.

De stand na gisteren: Dynamo 8, Lycurgus 7, Sliedrecht Sport 5, Orion 3, ZVH 1 en Taurus 0.

We hadden u graag ook de cijfers van de scores op aanval, blok etc. per wedstrijd vermeld alsmede welke spelers er mede met hun scores voor gezorgd hebben dat hun ploeg won had. Echter bij raadpleging van de statistieken van de wedstrijden kregen we bij: