Vizier op volleybal

 

Zeges voor KBU duo’s in Afrika en Azië

VoV, 23-08-2019. 12:04 uur. In een flits vroegen we ons even af hoe het als ouder voelt te weten dat een dochter om 10:40 uur in Zhongwei in China de verliezersronde speelt en om ongeveer dezelfde (Nederlandse) tijd de andere dochter in Rubavu in Rwanda in de kwartfinale van het toernooi aldaar staat. En je er niet live bij aanwezig kunt zijn, wellicht wel bij de een, dan niet bij de ander. En andersom. Of bij geen van beiden als het gewoon helemaal niet uitkomt.

Dan ben je er volgens ons even een uurtje niet bij, met waar je dan ook maar net mee bezig bent en kun je beter alles andere vergeten en een on – line platform opzoeken dat de score van beide duels gelijktijdig in beeld brengt. Ja, die zijn er!

Enfin, eerst maar naar Rwanda in Centraal Afrika , naar het stand aan het Kivu meer, waar Mexime van Driel met Iris Reinders probeerden door te stoten naar de halve finale van het één sterren toernooi van Rubavu. Of zouden de thuisfavorieten Nyirarukundo / Umulisa dit kunnen verhinderen?

Daar leek het in de eerste set niet op, van Driel / Reinders gaven meteen vol gas (4-0) en haalden de voet niet weer van het gaspedaal af (8-3) en bleven met de handen ook van de handrem af. Via de technische time out stand bij 15-6 en een 19-7 tussenstand even later werd de set met 21-8 gewonnen. Drie sets gespeeld in Rubavu, drie keer de tegenstander beneden de tien gehouden.

In de tweede set kwam het duo uit Rwanda plots met 2-3 voor, en ook in het verdere verloop van de set gaven ze iets meer weerstand dan in de eerste set. Wat meer, niet veel meer. De tussenstand bij de tweede veldwissel was 9-5, bij 14-7 hadden beide duo’s even rust. Het lukte van Driel / Reinders niet het thuisteam onder de tien te houden, na 17-9  kwamen ze in de dubbele cijfers.  Maar verder dan de 1 en de 0 lukte niet. Met 21-10 werd het 2-0 voor het KBU duo, dat dus door is naar de halve finale.

In Zhongwei, China moesten Emi van Driel  en Raïsa Schoon via de verliezersronde van de poule proberen in het hoofdtoernooi te blijven. Hetgeen inhield dat een Canadees duo Poletto / Nash de koffers moest gaan pakken voor de terugreis. En daar hielp het KBU duo graag een handje aan mee.  In de eerste set werd het 17-21 en in de tweede 16-21 voor van Driel / Schoon, waarmee ze dus in het toernooi bleven en door zijn naar de tussenronde voor de kwartfinale. Tussenronde en kwartfinale staan voor morgen op de wedstrijdagenda.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.