Zeges voor Sloetjes en Koelewijn

VoV, 18-10-2017. 5:00 uur. Lonneke Sloetjes heeft met Vakifbank gisteravond het eerste duel van het nieuwe seizoen gewonnen. Uit bij Halkbank behaalde haar ploeg een redelijk eenvoudige 0-3 zege. De eerste set ging met 20-25 naar de gasten, daarna volgden 13-25 en nogmaals 20-25.

In de openingsset sloegen Sloetjes en Zhu Ting Vakifbank na 10-12 naar een 11-18 voorsprong, die winnend aan de finish werd gebracht. In de tweede set werd de stand  na 11-13 naar 11-19 getild, wederom met een fors aandeel van deze beide topscores van Vakifbank. Na 12-14 scoorden beide teams nog een keer, uiteraard Halkbank het eerst. En net als in de voorgaande sets, zette Vakifbank bij 12-12 in de derde set een tussensprint in en liep uit naar 12-17. Halkbank stribbelde nog wat tegen, maar kwam niet dichterbij dan 18-20. Een foutserve besliste de set.

Lonneke scoorde 15 keer, Zhu Ting pakte 21 punten. Verder scoorde mid Kubra Akman 8 keer, waarvan 4 blokkerend, en kreeg de Amerikaanse nieuwkomer Kelsey Robinson, gekomen voor de Amerikaanse vertrekster Kimberley Hill, er 7 achter haar naam.

In Frankrijk speelde Poitiers, de nieuwe ploeg van Thomas Koelewijn, gisteravond uit bij Ajaccio.  Voor 800 toeschouwers wonnen de bezoekers met 2-3, de ploeg van Koelewijn kwam twee keer op voorsprong (1ste 21-25, 3de 20-25). De thuisploeg kon met 25-23 en 25-17 de stand twee keer weer in evenwicht brengen. In de tiebreak duurde het tot 21-21 voordat Poitiers de beslissende punten kun scoren.

Grote man bij Poitiers was Al Hachdadi, die totaal 36 punten maakte. Thomas Koelwijn nam er 7 voor zijn rekening. De foutenlast was een belangrijk bestanddeel van de totaal score, totaal kwamen er 58 punten in deze categorie op het scorebord, waarvan 38 via foutieve opslagen.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.