Vizier op volleybal

 

Zes Eredivisieteams spelen om NO NL-Cup 2022

VoV, 28-09-2022. 4:26 uur. Begin vorige week werden alle damesteams in de Eredivisie nog overdonderd met de mededeling dat de competitie drie weken later begint. De internationale volleybalbond (FIVB) gaf geen dispensatie aan de Nederlandse bond (Nevobo) om vóór 21 oktober te starten. Geen gelukkig moment, zo aan het eind van de voorbereiding en zo vlak voor de competitiestart.

Veel tijd om na te denken over een zinvolle invulling van deze drie vrije weekenden is er niet. Amper bijgekomen van deze teleurstelling is het idee ontstaan om met de zes teams uit de regio Noord-Oost onderling te spelen om de Noord-Oost Nederland Cup 2022. Organisatorische vraagstukken, zoals de beschikbaarheid van zalen, zijn uitgewisseld en individuele wensen van clubs om bijvoorbeeld thuis te spelen tijdens de reeds geplande kick-off bijeenkomst zijn meegenomen bij de totstandkoming van de poule-indeling en het wedstrijdschema. Passend bij de laatste fase van de (te) lange voorbereiding staat er wel echt iets op het spel: Wie wint de eerste editie van de NO NL Cup?

Aan de NO NL Cup 2022 nemen de volgende zes Eredivisieteams deel: Apollo 8 (Borne), Djopzz VC Zwolle Topvolleybal, Draisma Dynamo (Apeldoorn), Friso Sneek, Team Eurosped (Vroomshoop) en VisserAssen Sudosa-Desto (Assen). De teams spelen eerst in twee poules van drie teams. Vervolgens wordt er gespeeld om de eerste, derde en vijfde plek. In onderling overleg worden deze wedstrijden na 12 oktober georganiseerd en gespeeld.

Vanuit de gezamenlijke ambitie om het damesvolleybal naar een hoger plan te tillen komt deze unieke samenwerking tot stand. Na het EK King of the Court en het WK volleybal dames het derde nieuwe volleybalevenement van Nederland dat je niet wilt missen. Om iedereen de kans te geven hun club en idolen te zien spelen, is de toegang tot alle wedstrijden gratis.

  • Poule A: Djopzz VC Zwolle Topvolleybal, Draisma Dynamo en Friso Sneek
  • Za 01-10, 17.00 uur (Apeldoorn): Draisma Dynamo vs. Friso Sneek
  • Do 06-10, 19.00 uur (Sneek): Friso Sneek vs. Djopzz VC Zwolle Topvolleybal
  • Za 08-10, 18.00 uur (Zwolle): Djopzz VC Zwolle Topvolleybal vs. Draisma Dynamo
  • Poule B: Apollo 8, Team Eurosped, VisserAssen Sudosa-Desto
  • Za 01-10, 20.00 uur (Assen): VisserAssen Sudosa-Desto vs. Apollo 8
  • Wo 05-10, 19.15 uur (Assen): VisserAssen Sudosa-Desto vs. Team Eurosped
  • Wo 12-10, 16.15 uur (Borne): Apollo 8 vs. Team Eurosped

Finale* : Nummer 1 poule A tegen nummer 1 poule B

Om de derde plaats*: Nummer 2 poule A tegen nummer 2 poule B​

Voor plek 5*: Nummer 3 poule A tegen nummer 3 poule B

*datum, plaats en tijd nog niet bekend en wordt in onderling overleg tussen de clubs vastgelegd en via de eigen sociale media gecommuniceerd

gh @ VoV, bron en foto persbericht PR en communicatie van alle deelnemende teams aan de NO NL-Cup 2022 via Arjan de Frens, PR-Communicatie Draisma Dynamo.