Zes vijfpunters op een rij voor Madjoe H1

VoV, 20-01-2020. 5:41 uur. In week 3 van een nieuw volleybaljaar kwam VC 058 uit Leeuwarden op bezoek. In de heenwedstrijd lieten we onnodig één setje liggen en dus waren we erop gebrand dit keer met 4-0 te winnen.

In de eerste set begonnen we zeer sterk met een hoge servicedruk. Hierdoor konden we direct al een grote voorsprong opbouwen. Daarnaast scoorde we bijna elke side-out waardoor de tegenstander de moed al heel gauw in de schoenen voelde zinken. Bas scoorde bijna alles en zorgde ervoor dat hun (enige) scorende aanvaller meerdere malen de bal terug op zijn tenen kreeg.

In de tweede set volgde exact hetzelfde spelbeeld. Wij waren gefocust en bleven strijden voor elk punt terwijl de tegenstander leek te verwachten dat ze hier zonder punten weg zouden gaan. Hierdoor werd VC 058 steeds verder richting de slachtbank geleid. Het ging zo makkelijk dat het publiek de tijd had om rustig met elkaar de weekendplannen door te nemen. Gelukkig hebben wij op de bank een paar uitslovers zitten die zo af en toe nog wat lawaai maken.

In de derde set bleven we hangen op een voorsprong van twee punten. VC 058 kwam niet dichterbij dan dat, maar het voelde toch niet heel comfortabel. We speelden zelf minder overtuigend dan in de eerste twee sets en de tegenstander bracht een ‘nieuwe’ spelverdeler in het veld die veel vaker door het midden speelde, met succes. Dit was gelukkig lang niet genoeg om de set te winnen want halverwege de set zorgden onze serviceseries er wederom voor dat we uitliepen naar een ruime voorsprong. Zo werd ook deze set uiteindelijk makkelijk gewonnen.

De laatste set heeft ons in Leeuwarden bewezen dat sommige tegenstanders dat setje wel degelijk belangrijk vinden. We waren ons hiervan bewust en begonnen daardoor fel aan deze set. Onder leiding van aanvoerder Erik bleef iedereen scherp en gedreven om deze set te winnen. Het begint een beetje eentonig te worden maar zo liepen we ook deze set uit naar een zeer comfortabele voorsprong. Op 24-16 mochten we het definitief afmaken en stonden we heel toevallig in rotatie 1 waardoor we onze inmiddels welbekende omloopbal weer mochten testen op een andere tegenstander. Deze omloopbal verliep dit keer beter dan ooit. De pass lag perfect, Stijn liep niemand in de weg en Barry raakte geen net rand!

Nog voor dat Barry de bal aanraakte stond de Drecht al te juichen voor de 4-0 overwinning. Dit was echter iets te veel van het goede want de scheidsrechter, die overigens een hele goede wedstrijd floot, deed niet mee aan het feestje en gaf de bal uit. Achteraf bleek de bal in te zijn geweest. Gelukkig is dit het enige kleine smetje op deze makkelijke overwinning. En zo werd ook deze wedstrijd afgesloten met een 4-0 overwinning. Zoals de titel al vermeld is dit de zesde 4-0 overwinning op rij!

Volgende week hebben we een weekje rust en komt onze concurrent DIO/Bedum weer op een gelijk aantal gespeelde wedstrijden te staan. De week erop spelen wij op 1 Februari om 16:15 tegen Innofique/SVI, wederom in onze eigen Drecht! We hopen dan natuurlijk onze serie van zes om te zetten in een zevenklapper.

gh @ VoV, verslag van / via Nico Brandsen Madjoe Heren 1. Foto Jan van den Noort.