Zevende vijfsetter voor VC Wik D1

VoV, 29-01-2024. 18:44 uur. Afgelopen zaterdag speelden we voor de tweede keer tegen Volley Zuid D1. Uit wisten we deze wedstrijd met 3-1 naar onze kant toe te trekken.

Vanaf punt 1 was het direct duidelijk dat het niet vanzelf zou gaan. Na een rally van wel bijna een minuut was de toon direct gezet. Met pieken en dalen verliep de eerste set stroefjes. We weten net niet helemaal bij te komen. Met een stand van 23-25 trokken we aan het kortste eind. In de tweede set startten we met een voorsprong. Volley Zuid weet niet meer bij te komen en zo trekken we de tweede set naar ons toe met 25-19.

De beruchte derde set was weer een ander verhaal. Volley Zuid gaat sterk uit de startblokken en wij weten het niet bij te benen. Wissels konden het verschil ook niet maken. Met 19-25 gaat de set naar de Rotterdammers. Reden genoeg om in set 4 alles op alles te zetten om er een vijfde set uit te slepen. Met sterke servicedruk weten we Volley Zuid te verrassen en de set met 25-13 binnen te harken. Voor de zevende keer dit seizoen een vijfsetter.

Met een 1-4 achterstand werd er in de beginfase van de set direct een time-out genomen om ons wakker te schudden. Met 1 punt verschil wisselden we vervolgens van kant. VC Wik heren1 stond alweer te wachten tot ook zij mochten aantreden tegen Volley Zuid. Onder luid gejuich ging de hele sporthal achter ons staan. We weten het nog even spannend te maken, maar met 16-14 halen we de vijfde set binnen. Publiek, bedankt voor jullie aanmoediging!

Aankomende maand staat er een maand vol toppers op het programma. Daarover later meer.

gh @ VoV, verslag van Mayke den Ouden, VC Wik dames 1. Archieffoto VC Wik.